Pasibaigęs. 09-24 19:30
Europos taurė
Turk Telekom
72
7bet-Lietkabelis
66
Pasibaigęs. 09-25 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
74
Uniclub Bet-Juventus
78
Pasibaigęs. 09-25 19:00
Betsafe-LKL
CBet
72
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 09-25 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
69
Bahčešehir
80
Pasibaigęs. 09-28 16:50
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
78
Rytas
86
Pasibaigęs. 09-28 19:00
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
83
Wolves Twinsbet
81
Pasibaigęs. Vakar 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. Vakar 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Rytoj, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Hapoel
0
Rytoj, 20:45
Europos taurė
Hapoel
0
Wolves Twinsbet
0
Rytoj, 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
0
Rytas
0
10-03, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Barcelona
0
10-05, 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
7bet-Lietkabelis
0
10-05, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Wolves Twinsbet
0
10-05, 19:00
Betsafe-LKL
CBet
0
Šiauliai
0
10-06, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
10-06, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0

Laikas sužibėti: septynios Eurolygos viltys

sąraše – du lietuviai (17)
Rugsėjo 30 d. 11:54
Aplink R.Jokubaitį Tel Avive yra dideli lūkesčiai
Aplink R.Jokubaitį Tel Avive yra dideli lūkesčiai
Jonas Lekšas
Krepsinis.net

Eurolyga sugrįžta, o su ja ir žaidėjai, kurie šią savaitę pasitinka su ambicija sužaisti proveržio sezoną.

Kalbėjome apie ryškiausius lygos naujokus, apie žaidėjus, kurių pasirašymai kelia abejonių, o dabar atėjo metas tiems, iš kurių reikia laukti proveržio.

Į šį sąrašą pateko žaidėjai, kurie jau yra sužaidę bent vieną sezoną Eurolygoje, bet kol kas dar nėra užsitarnavę solidaus žaidėjo statuso lygoje.

Pavyzdžiui, į sąrašą nepateko Belgrado „Partizan“ naujokas Aleksejus Pokuševskis, kuris nors yra sužaidęs kelias rungtynes Eurolygoje praeityje, tačiau į lygą jis grįžta po kelių praleistų metų kitoje Atlanto pusėje, tad dėl jo statuso lūkesčiai iškart yra dideli.

Tinklalapis Krepsinis.net atrinko septynis krepšininkus, iš kurių laukiame proveržio sezono Eurolygoje. Sąrašas – subjektyvus, tad savo nuomonę kviečiame išreikšti komentaruose.

Smailagičius Smailagičius

Alenas Smailagičius

„Oi Smailagičius... Oi universalus... Pasitikintis savimi ir žinoma šoklus“ – tokius ir panašius epitetus iš komentatoriaus Žilvino Aleksandravičiaus girdėjome ne kartą, bet tuomet į serbą žiūrėjome dar kitomis akimis.

A.Smailagičius Belgrado „Partizan“ buvo Eurolygos žvaigždžių dubleris – iš pradžių Mathiaso Lessorto ir Zacho LeDay, o po to ir Bruno Caboclo. Į Kauną 24-erių serbas atvyksta vedamas idėjos sužaisti proveržio sezoną.

Būtent to nori ne tik žaidėjas, bet ir laukia „Žalgiris“ – tinklalapio Krepsinis.net žiniomis, A.Smailagičius yra brangiausias klubo žaidėjas šį sezoną, uždirbsiantis apie 780 tūkst. eurų. Automatiškai tai uždeda ir papildomus antpečius.

Per karjerą jau ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) patirties spėjęs įgyti A.Smailagičius „Žalgiryje“ turėtų gauti daug minučių dėl gebėjimo žaisti per abi priekinės linijos pozicijas, o ir kauniečių sudėtyje šios vietos nėra pergrūstos. Visgi prieš Eurolygos startą serbas nesugebėjo įtikinti.

Įgūdžių puolime A.Smailagičius turi pakankamai sužaisti proveržio sezoną, bet daug įtakos turės, kaip krepšininkui pavyks išsispręsti problemas gynyboje. Būtent jos sezono starte aukštaūgį riboja stipriausiai.

Spagnolo Spagnolo

Matteo Spagnolo

Berlyno ALBA dėl savo ambicijų kažką pasiekti Eurolygoje yra neįdomi, bet ji išskirtinė dėl suteikiamų šansų jauniems krepšininkams. Ne vienas žaidėjas būtent iš ALBA kilo į aukštesnė lygį, o šiemet tai padaryti bandys italas.

21-erių gynėjas su ALBA turi galiojančią sutartį iki 2026 m., bet taip pat į jį teisės NBA priklauso Minesotos „Timberwolves“, tad M.Spagnolo tikslas tikrai nėra išbūti visą kontraktą Vokietijos sostinėje.

Madrido „Real“ jaunimo akademijos narys jau pernai neblogai debiutavo Eurolygoje (7,3 tšk., 3,4 rez. perd., 6,2 naud. bal.), o šių metų pasiruošime sezonui buvo ALBA lyderis.

Žinant skurdų talento kiekį Berlyne, atsižvelgiant į M.Spagnolo gebėjimus su kamuoliu, jį galima priskirti prie pagrindinių favoritų tapti Eurolygos „Kylančia žvaigžde“.

da Silva da Silva

Oscaras da Silva

O. da Silva su proveržiu įsiveržė į Eurolygą, kai suspindo ALBA, bet „Barcelonoje“ braziliškų šaknų turintis vokietis buvo pagalbinis žaidėjas. Dabar – nauji metai įsitvirtinti savo statusą Eurolygoje.

Į Miuncheno „Bayern“ atvykęs aukštaūgis pasiruošime dominavo ir, akivaizdu, kad Gordie Herbertas jam numatęs visai kitokį vaidmenį nei jis buvo Katalonijoje.

Per abi priekinės linijos pozicijas žaidžiantis O. da Silva dar yra sąlyginai jaunas, 26-erių, tad turės rimtą šansą įtvirtinti savo statusą Eurolygoje ne kaip pagalbinio žaidėjo. O kaip ir A.Smailagičiaus atveju, priekinė linija Bavarijos komandoje neatrodo perpildyta.

Jokubaitis Jokubaitis

Rokas Jokubaitis

Lietuvos rinktinės įžaidėjas blykstelėjo prie Martino Schillerio „Žalgiryje“, bet dabar atėjo laikas tikram proveržio sezonui Eurolygos užsienio klube.

O lūkesčiai aplink R.Jokubaitį dideli – būtent Tel Avivo „Maccabi“ siūlomas pagrindinio įžaidėjo vaidmuo nusvėrė „Žalgirio“ argumentus. O ir persikomplektavusi „Maccabi“ ieško naujų lyderių.

Lietuvos rinktinės įžaidėjo karjera kol kas gali priminti Šarūną Jasikevičių – iš Barselonos į Tel Avivą, o ir būtent Šaras pastatė rimtus pamatus Rokelio karjerai. R.Jokubaičiui charizmos netrūksta, bet lyginti su Šaro pasiekimais kol kas neverta. Pirmiausia, reikia sužaisti galingus metus „Maccabi“.

R.Jokubaitis pasirašė ilgalaikę sutartį, pasiruošimo etapas nuteikė pozityviai, o ir „Maccabi“ žaidimo stilius turėtų leisti spindėti. Nors 23-ejų krepšininko karjera stipriai rišasi su treneriu Š.Jasikevičiumi, reikia nepamiršti, jog jis nušvito prie M.Schillerio ir spindėjo Kazio Maksvyčio rinktinėje. Būtent Odedas Kattashas savo žaidimo filosofija yra panašesnis į šiuos trenerius nei į Šarą.

Cordinier Cordinier

Isaia Cordinier

Keisčiausia, kad per du sezonus Eurolygoje su Bolonijos klubu tokio rimto proveržio jis dar nepademonstravo. Man tai – Madrido „Real“ kalibro žaidėjas.

Abejoję I.Cordinier lygiu galėjo geriausiai įsitikinti Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, kur būtent jis buvo ta pagrindinė dedamoji dalis, kodėl Prancūzija galiausiai nukeliavo iki finalo.

27-erių gynėjas turi NBA atleto kūną su įspūdingu atletiškumu, o kol kas didžiausia problema – metimas iš distancijos. Bet negali sakyti, kad I.Cordinier neturi metimo, galbūt koją kišdavo situacijos komandoje.

Per visą šį I.Cordinier laiką Eurolygoje „Virtus“ ant popieriaus atrodo stipriausia, bet nepaisant to, tikiu, kad prancūzas gerins savo karjeros vidurkius ir stabiliai rinks dviženklius skaičius.

Jonesas Jonesas

Tyrique‘as Jonesas

2023 m. Turkijos lygos MVP perėjimas iš Europos taurės į Eurolygą nebuvo lengvas ir vasarą jis iš Stambulo „Anadolu Efes“ persikėlė į „Partizan“. Ir čia gali būti nutiestas pakilimo takas.

Željko Obradovičius Belgrade numatė kelią, kaip amerikietis gali tapti elitiniu Eurolygos centru, o skaičiai pasiruošime rodo, kad sezono eigoje lygoje užsirekomendavęs Brandonas Daviesas gali būti pastumtas į šoną.

Įspūdingų fizinių duomenų T.Jonesas debiutiniame sezone nemažai klaidžiojo gynyboje, o puolime buvo mėtomas per pozicijas, kas jam trukdė parodyti visą savo potencialą.

„Partizan“ 27-erių krepšininkas turėtų būti išnaudojamas centro vietoje, o pikenroluose turėdamas bendrapavardį partnerį Carliką jis gali tapti sunkiai stabdoma jėga bet kam.

Giedraitis Giedraitis

Dovydas Giedraitis

Pabaigai, dar vienas mums artimas žaidėjas. Dovis tikrai netaps mėgstamu menedžerio žaidėjų, žaidimo stilius kitoks, bet jis tikrai gali turėti didesnį vaidmenį puolime.

Dėl gynybos jau klausimų neturėtų kilti visai Europai – Tautvydas Sabonis sakė, kad tai – Top3 gynėjas Eurolygoje. Tai dar reikės įrodyti sužaidžiant visą stabilų sezoną, bet būtent šis aspektas kels jo žaidimo laiką.

Akivaizdu, kad Andrea Trinchieri imponuoja D.Giedraitis, kuriam jis suteikia daug šansų net ir perpildytoje perimetro linijoje, o puolime jis yra skatinamas daugiau žaisti su kamuoliu ir imtis iniciatyvos.

Pernai prieš sezoną į 24-erių gynėją niekas rimtai nežiūrėjo, kaip į rotacijos žaidėją. Dabar situacija iš lėto keičiasi, o mano prognozė, kad po metų „Žalgirio“ perimetro liniją sunkiai įsivaizduosime be Dovio.

Iš kurio laukiate didžiausio proveržio?
  • A.Smailagičiaus (178 balsai)
  • M.Spagnolo (63 balsai)
  • O.da Silvos (113 balsų)
  • R.Jokubaičio (572 balsai)
  • I.Cordinier (151 balsas)
  • T.Joneso (137 balsai)
  • D.Giedraičio (353 balsai)
Balsuoti
Balsuodami sutinkate su taisyklėmis. Daugiau informacijos čia.

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ klaustukai, valdymas, neliečiamas žaidėjas, kokį pasitikėjimo kreditą turi Trinchieri bei PAO ir OLY klaustukai

17 komentarai
Naujausi komentarai (17)
Geriausiai ivertinti (17)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
NBA