Pasibaigęs. 10-05 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. 10-05 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. 10-05 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Pasibaigęs. 10-06 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
91
Žalgiris
88
Pasibaigęs. 10-06 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
92
Neptūnas
99
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
76
Ratiopharm
94
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Aris
92
Pasibaigęs. Vakar 21:15
Eurolyga
Olympiacos
74
Žalgiris
68
Šiandien, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
Šiandien, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0
10-22, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Breso Burgo JL
0
10-22, 20:45
Europos taurė
Trefl
0
Wolves Twinsbet
0
10-24, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Maccabi
0

Už savo žodžius atsiprašęs A.Trinchieri: negaliu kurti priešpriešos tarp žmonių

VIDEO interviu (138)
Spalio 9 d. 11:05
A.Trinchieri apžvelgė būsimą kovą Pirėjuje (BNS nuotr.)
A.Trinchieri apžvelgė būsimą kovą Pirėjuje (BNS nuotr.)
Tautvydas Kubilius
Krepsinis.net

Kauno „Žalgiris“ penktadienį stos į antrąją šio sezono Eurolygos dvikovą – išvykoje kauniečiai auklėtiniai susitiks su Pirėjo „Olympiacos“ komanda.

Vis tik Andrea Trinchieri konferenciją pradėjo nuo atsiprašymo už žodžius, pasakytus po rungtynių su Vilniaus „Rytu“.

„Matau, kaip viskas susiklostė ir atsiprašau už tai. Suprantu, kad esu „Žalgirio“ treneris, treniruoju legendinę, istorinę komandą. Turiu neįtikėtiną palaikymą iš gerbėjų. Skirtingo amžiaus, skirtingos lyties ir tai jaučiu kiekvieną dieną. Negaliu būti skaldantis. Turiu omeny, kad negaliu kurti priešpriešos tarp žmonių. Būtent taip ir nutiko šį kartą.

Dar kartą atsiprašau už tai, kaip viskas išsirutuliojo. Neturėjau intencijos nieko įžeisti ar įskaudinti, bet vis dar turiu teisę nesutikti su klausimais. Nesvarbu, ką aš manau, o svarbu tai, kaip mano žodžiai buvo suprasti. Tai yra mano kaltė. Mano žodžiai buvo suprasti blogai. Labai norėčiau kalbėti lietuviškai ir neabejoju, kad būčiau suradęs tinkamus žodžius tuomet. Galiu pasakyti 50–60 žodžių šia kalba, bet vis dar negaliu savęs išreikšti.

Mano mintis buvo, kad viską matau ne pro rakto skylutę, o regiu visą paveikslą. Nesugebėjau perteikti šios minties ir dėl šios priežasties aš atsiprašau. Iš kitos pusės, kiekvieną dieną ateinu dirbti čia ir suprantu, kad niekas man nieko nėra skolingas. Tai yra mano nusiteikimas ir jį turiu dar labiau įsidėti sau į galvą.

Kitą kartą tokioje situacijoje privalau save išreikšti tiksliau. Niekas nėra asmeniškai. Aš vis dar nesutinku su klausimais, bet negaliu taip kalbėti. Jūs dirbate savo darbą, aš – savo. Mes galime nesutikti ir tai yra normalu. Bus ir kitų situacijų, kai nesutarsime, bet retorika negali būti tokia. Ir tai yra mano kaltė“, – kalbėjo A.Trincieri.

Vėliau italas jau kalbėjo apie būsimas rungtynes su graikų klubu.

„Tai yra vienos sunkiausių išvykos rungtynių prieš vieną geriausių Europos komandų. Turėjome geras rungtynes su „Barcelona“, gana prastas – sekmadienį ir turime žaisti protingai. Privalome prisitaikyti prie vienos kiečiausių gynybų Europoje. Rungtynes turime įvilkti į savo stilių, nes jie turi labai specifinį savo stilių. OLY žaidžia fiziškai ir kietai gynyboje. Tai bus mačo esmė ir reikia, kad kai kurie žaidėjai surastų savo vaidmenį. Kartais atrodo, kad jau surandame tinkamą chemiją, tačiau po poros dienų patiriame pralaimėjimą. Taip vyks manau iki pat gruodžio, bet turime stengtis tai minimalizuoti. Pakeitėme žaidimo stilių, žaidėjus ir to iš dalies tikėjausi. Galvojau, kad galime žaisti šiek tiek geriau sekmadienį, bet turėjome reakciją. Sugrįžome į rungtynes, bet to nebuvo gana“, – apie būsimas rungtynes.

– A.Vezenkovas sugrįžo į Europą po metų pertraukos. Ar matote pokyčių jo žaidime, vaidmenyje nuo MVP sezono?

– Jis yra genijus, tai Europos Klay’us Thompsonas, kuris gali pelnyti 20 taškų be kamuolio varymo. Tai reta savybė ir Vezenkovas yra vienas iš nedaugelio. Stabdyti jį yra galvos skausmas žaidėjams, treneriams – visiems.

– Stambulo komandai pavyko pristabdyti A.Vezenkovą. Kaip jiems tai pavyko padaryti?

– „Fenerbahče“ sužaidė puikias rungtynes ir faktoriumi buvo Marjanovičius. Kai jis yra baudos aikštelėje, kiti gali prižiūrėti ir perimetrą. Vezenkovas yra nuostabus, kuomet kalbame apie tolimus metimus, įkirtimus krepšio link. Manau, kad galime daryti panašius dalykus kaip „Fenerbahče“.

– E.Fournier prisijungė prie Pirėjo komandos. Kokį matote šio žaidėjo vaidmenį ir galbūt jis gali būti atakuojamas gynyboje?

– Negali, nes jų gynybos sistema yra unikali, nes turi geriausiai einančias pagalbas Europoje.

– Varžovų gretose nebus M.Fallo ir N.Milutinovo. Kiek tai gali būti naudinga?

– Wrightas, Petruševas žaidžia puikiai. Tai paverčia šią komandą kiek kitokia. Jie turi daug opcijų puolime. Su Vezenkovo sugrįžimu ir kitų aukštaūgių išsaugojimu tai yra komanda, sukurta laimėti. Labai įdomu stebėti šią komandą, reakcijas. Jie pralaimėjo du finalo ketvertus ir ką jie padarė? Jie stiprinosi, investavo dar daugiau. Matau, kokia yra jų užduotis, tai yra iškovoti titulą. Turime vykti su šalmu ir būti pasirengę lygiui, kurio reiks šiame mače. Privalome sužaisti geriausias rungtynes kokias galime, nes jeigu jie žais gerai, o mes nežaisime nuostabiai – mačas bus jų.

– Kaip reagavote į konfliktą tarp G.Bartzoko ir Š.Jasikevičiaus?

– Pažįstu ir Jasikevičių, ir Bartzoką. Žinau, kiek aistros jie įdeda į savo darbą. Abu yra nuostabūs treneris. Geras butelis vyno vėl išspręstų problemą.

– Kokia buvo reakcija po pralaimėtų rungtynių „Rytui“?

– Neturėjome laisvadienio ir analizavome rungtynes Tai yra mano darbas. Esu pakankamai patyręs ir matau, kad kiekvieną kartą reakcija būna tokia pat. Mano darbas, kad reakcija išsilaikytų. Kai mano sūnus padaro kažką blogai, aš pykstu ir jis jaučiasi kaltas. Svarbiausia, kad jis nesijaustų kaltu dvi valandas. To negana. Man reikia, kad komanda atsineštų tai į rungtynes, o ne tik į treniruotes. Noriu, kad suprastume, kodėl taip nutiko ir kad tai nesikartotų. Lengva turėti reakciją po rungtynių, sunkiau ją turėti per mačą. Turėjome puikų sugrįžimą į rungtynes ir tai buvo reakcija iš vidaus.

– I.Brazdeikis žais prieš savo buvusią komandą. Kaip paruošti šį žaidėją, kad jis nesudegtų emociškai?

– Jeigu žinočiau atsakymą, tuomet uždirbčiau milijonus su startuoliu. Kiekvienas žmogus turi skirtingą psichologiją. Tas pats žmogus gali turėti skirtingą mąstymą praėjus vieneriems metams. Net jeigu komanda išlieka ta pati, tai jau nėra tie patys žmonės vidumi. Stebiu situaciją ir mano patarimas būtų nedeginti žvakės iš abiejų pusių. Kitaip jos užteks tik pusei laiko.

– Ar turėjote šansų jau pasikalbėti su K.Evansu?

– Kalbėjausi su juo vasarą. Tai yra nuostabus žmogus. Jis visada turės vietą mano širdyje už tai, koks yra žmogus, koks yra žaidėjas. Pamatęs jį – apsikabinsiu. Malonumas jį pažinoti.

– Jeigu K.Evansas sugrįš į savo ritmą, ar „Olympiacos“ išvis bus įveikiama?

– Neklauskite manęs to. Aš turiu juos įveikti, turiu taisyti mano komandos chemiją. Mano nuomone, „Olympiacos“, „Panathinaikos“ ir „Fenerbahče“ šiuo metu yra geriausios komandos, bet tai nereiškia nieko. Svarbu, kas bus geriausi gegužę.

138 komentarai
Naujausi komentarai (138)
Geriausiai ivertinti (138)
PRO komentarai (12)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
LKL