Pasibaigęs. Šiandien 03:30
OŽ atranka
Meksika
84
Lietuva
96
Rytoj, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

D.Sirvydis: apie ryšį su D.Saboniu ir suprantamą, bet nejaučiamą spaudimą (1) VIDEO interviu

liepos 1 d., 10:49
D.Sirvydis yra pasiruošęs olimpinei atrankai (BNS nuotr.)
D.Sirvydis yra pasiruošęs olimpinei atrankai (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Lietuvos krepšinio rinktinė jau baigia pasirengimą pirmajam savo startui – olimpinei atrankai Puerto Rike.

Į Paryžiaus olimpiadą nusitaikę lietuviai nekantriai laukia pirmojo savo mačo prieš Meksikos rinktinę, tarp jų yra ir per metus ženklią pažangą padaręs Deividas Sirvydis.

Lietuvis dvyliktuke buvo ir pernykštėje Pasaulio taurėje, tačiau ten tapo vienu paskutinių nuo suolo kylančių žaidėjų. Solidus sezonas Panevėžyje jam uždirbo ne tik kontraktą su Kauno „Žalgiriu“, bet ir gerokai didesnį vaidmenį rinktinėje.

24-erių vilnietis prieš pirmąsias oficialias šios vasaros rungtynes apžvelgė pasirengimo etapą, greitai pagautą ryšį su Domantu Saboniu bei suprantamą, tačiau ne itin jaučiamą spaudimą.

„Viskas neblogai, sužaidėme dar tas paskutines draugiškas rungtynes, prieš tai prieš slovėnus vienos buvo geresnės, kitos – kažkiek prastesnės puolime, bet geresnės gynyboje. Prieš Puerto Riką neblogai prasitestavome ir, manau, esame pasiruošę“, – teigė rinktinės atstovas.

REKLAMA

– Žaidėjams buvo staigmena, kad teko sužaisti dar vienerias draugiškas rungtynes?

– Manau, kad nebuvo didelio skirtumo, svarbiausia buvo prieš kažką sužaisti ir komandą bei žaidybinį ritmą sulipdyti, nesvarbu, tai būtų Puerto Rikas ar kuri kita komanda. Džiaugiamės, kad pavyko rasti varžovą ir tiek.

– Kiek jaučiatės atradęs savo vietą komandoje per trejas draugiškas rungtynes?

– Sunku pasakyti, esame rinktinėje ir kažkam bus blogesnių rungtynių, kažkam – geresnių. Tikrai visi geri žaidėjai, rotuosimės ir sieksime pergalių. Dėl savęs jaučiuosi visai neblogai.

– Kaip pavyko rasti bendrą kalbą su Domantu Saboniu?

– Nežinau, man asmeniškai lengva ir patinka. Mano žaidimo stilius yra prakirtimai ir žaidimas be kamuolio, tad vienas kito ieškome, ir aš jo, ir jis – manęs. Tikrai smagu žaisti su juo, o komandai šiek tiek gal reikia priprasti. Buvo daug vasarų su Jonu, šiek tiek kitas žaidimas, dabar jo nėra, žaidimas su Domu. Visiems reikia apsiprasti, labiausiai, turbūt, įžaidėjams, kuriems nebereikia prisiimti kamuolio – Domas gali pats persivaryti aikštelę. Treniravomės tikrai gerai, rungtynės – geros ir, manau, esame pasiruošę.

REKLAMA

– Kokį įspūdį paliko San Chuanas?

– Geras oras, smagu, gamta, viskas gražu, bet atvažiavome ne atostogauti, o iškovoti kelialapį į olimpiadą. Kraštovaizdis yra pašalinis dalykas, labiau į krepšinį žiūrime.

– Jaučiate favoritų etiketės spaudimą?

– Nemanau, kad kažkas jaučia spaudimą. Ir mes, ir žiniasklaida, ir žmonės supranta, kad privalome laimėti. Nemanau, kad yra spaudimas, turime tai padaryti ir tiek, o spaudimo iš išorės tikrai nesijaučia.


1 komentarai
Naujausi komentarai (1)
Geriausiai ivertinti (1)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti