Pasibaigęs. 09-28 16:50
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
78
Rytas
86
Pasibaigęs. 09-28 19:00
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
83
Wolves Twinsbet
81
Pasibaigęs. 09-29 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. 09-29 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. 09-29 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Pasibaigęs. 10-01 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Hapoel
94
Pasibaigęs. 10-01 20:45
Europos taurė
Hapoel
89
Wolves Twinsbet
84
Pasibaigęs. 10-01 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
77
Rytas
67
Pasibaigęs. 10-03 20:00
Eurolyga
Žalgiris
74
Barcelona
67
Šiandien, 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
7bet-Lietkabelis
0
Šiandien, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Wolves Twinsbet
0
Šiandien, 19:00
Betsafe-LKL
CBet
0
Šiauliai
0
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0

„Lietkabelio“ komplektacija: su daug įdomių žaidėjų ir klaustuku vyr. trenerio pozicijoje (31)

Rugpjūčio 16 d., 11:17
A.Štelmaheris išlaikys panevėžiečius tarp LKL prizininkų? (Klubo nuotr.)
A.Štelmaheris išlaikys panevėžiečius tarp LKL prizininkų? (Klubo nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ jau baigė sudėties komplektavimo darbus ir pradėjo pasirengimą Lietuvos krepšinio lygos(„Betsafe-LKL“) ir Europos taurės kovoms.

Portalas Krepsinis.net tradiciškai prieš sezoną supažindins su visomis LKL dalyvėmis, tad šįkart pristatome lygos bronzos medalių laimėtojus.

Sirvydis Sirvydis

Gynėjai

Pirmasis tarpsezonio pirkinys buvo būtent įžaidėjas – iš Jonavos „CBet“ atvykęs Dovis Bičkauskis. Jau pernai jis buvo panevėžiečių akiratyje, bet pasirašė sutartį su jonaviškiais ir ten buvo vienas svarbiausių žaidėjų. Eilę metų buvo abejojama dėl D.Bičkauskio metimo iš toli, bet praėjusiame sezone jis fiksavo 35,3 proc. pataikymą, kas yra tikrai neblogas rezultatas dar pridėjus, kad tekdavo žaisti po 28 minutes ir rungtynių pabaigose jausdavosi ir nuovargis. D.Bičkauskis duos komandai prasiveržimų, žaidimo organizavimo ir geros gynybos.

REKLAMA

Jonathanas Davisas tapo paskutiniu pirkiniu. Gerai pažįstamas Lietuvoje, nes praėjusiame sezone atvyko į Utenos „UniClub Casino Juventus“ gretas, kur pasirodė tikrai naudingai – 15,9 taško vidurkis, realizuojant tritaškius net 45,6 proc. Amerikietis yra kitokio tipo atakų organizatorius nei D.Bičkauskis, kadangi yra labiau pats renkantis taškus, o ne organizuojantis žaidimą. Taip pat įžaidėjas turi nemažai problemų gynyboje. Galima sakyti, kad J.Davisas bus panašaus profilio žaidėjas, koks buvo Jamelas Morrisas, kuris mes nemažai beprotiškų metimų iš toli bei imsis lyderystės su kamuoliu, kai artės atakos laiko pabaiga.

18-metis Nikas Stuknys taip pat bus komandos dvyliktuke, bet svarbaus vaidmens jis neturėtų vaidinti – ant parketo pasirodys, kai jau rungtynių pabaiga bus aiški.

Atakuojančio gynėjo pozicijoje įvyko skambiausias tarpsezonio papildymas – Deividas Sirvydis. Turbūt įdomiausias stebėti žaidėjas panevėžiečių sudėtyje, kadangi čia jis galės parodyti savo tikrąjį pajėgumą. Lietuvos rinktinėje jis yra „vaidmens žaidėjas“ su ribotomis minutėmis, o „7bet-Lietkabelyje“ bus vienas lyderių.

REKLAMA

D.Sirvydis priėmė sprendimą keliauti į Europos taurės komandą, kur bandys parodyti visiems Europos klubams savo sugebėjimus ir kitąmet kelti sparnus į kitą klubą, kur gaus daug didesnį atlyginimą, nors Panevėžyje jis ir bus brangiausiai apmokamas žaidėjas. Perimetre D.Sirvydžio ir J.Daviso tandemas kels daug problemų varžovams, o dar ir vertėtų pridėti, kad D.Sirvydis atrodo pagerinęs gynybą bei gerai matantis aikštę, tad nebus tik aklas metikas, o ir pasidalins kamuoliu su komandos draugais.

Dar vienas intriguojantis žaidėjas – Liutauras Lelevičius, kuris taps D.Sirvydžio dubleriu. Labai panaši situacija kaip pernai su Mantu Rubštavičiumi, kuris po Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono šoko tiesiai į „7bet-Lietkabelį“. L.Lelevičius yra vienas talentingiausių savo kartos žaidėjų ir Kauno „Žalgiris“ jame mato didelį potencialą. 20-metis nuo karjeros pradžios pagerino savo metimą iš toli (37,8 proc. praėjusiame NKL sezone), turi gerą prasiveržimą ir yra kibus gynyboje. L.Lelevičius jau pasiruošęs duoti naudos LKL kovose, o Europos taurėje savųjų minučių taip pat sulauks ir galės dar sparčiau tobulėti.

Lipkevičius Lipkevičius

REKLAMA

Puolėjai

Kapitonas Vytenis Lipkevičius liko komandoje dar vienam sezonui, kadangi turėjo sutartį. Vėlgi, puolėjas darys dalykus, kuriuos moka geriausiai – darbuosis gynyboje, mes iš toli, provokuos varžovų pražangas ir bus tas „klijų žmogus“, kokio norėtų nemažai komandų.

Antras „trečias numeris“ bus Martynas Varnas, sužaidęs proveržio sezoną „Šiauliuose“. Gerokai pagerinęs metimą iš toli (41,3 proc.) jis LKL kovose buvo vienas ryškiausių savo pozicijos žaidėjų. Dabar M.Varnui reikės įrodinėti, kad geras žaidimas „Šiauliuose“ nebuvo atsitiktinumas, kadangi nemažai yra atvejų, kai Antano Sireikos schemose žibėję žaidėjai kitur tokių rezultatų neberodydavo. Dabar M.Varnui reikės susitaikyti ir su kitokiu vaidmeniu, ir su mažiau minučių ant parketo – būtų naivu tikėtis, kad jis LKL žais po 30 minučių, kas buvo Saulės mieste. 26-erių M.Varnas dar tikrai gali padaryti žingsnį į priekį savo karjeroje ir „7bet-Lietkabelis“ su Europos taurės scena yra tinkama vieta tai padaryti.

Gediminas Orelikas taip pat pratęsė sutartį su panevėžiečiais. „Ponas trys taškai“ bus dar vienas pavojingas perimetro žaidėjas. Didžiausia problema, žinoma, yra gynyba, bet čia jau Robertui Štelmaheriui laukia užduotis, kaip užmaskuoti šias problemas.

REKLAMA

Džiugas Slavinskas sugrąžintas į Lietuvą po klajonių po Slovakiją ir Čekiją. Puolėjas jau pernai irgi buvo panevėžiečių akiratyje. Šio žaidėjo stiprybė yra gynyba ir kovingumas. Galima neabejoti, kad kiekviename epizode Dž.Slavinskas šoks ant kamuolio ir atiduos visas jėgas, bet jam vis dar stinga pataikymo iš toli. Slovakijoje pataikė 22,7 proc. metimų iš perimetro, o štai praėjusiame sezone – net 41,9 proc. Tiesa, išmesti vos 38 tritaškiai per 28 rungtynes. Dž.Slavinskui teks pakovoti dėl minučių, kadangi jis atvyko į Granto Vasiliausko vietą, kuris retai sulaukdavo savųjų šansų.

Popovičius Popovičius

Priekinė linija

Didžiausias klaustukas tarpsezonyje yra bosnis Alenas Hadžibegovičius. Devintąją vietą Lenkijos lygoje užėmusioje komandoje aukštaūgis tikrai buvo solidus (14,8 tšk., 7,8 atk. kam.), tačiau kaip aikštę išplėsti galintis žaidėjas jis pataikė tik 25 proc. tritaškių. Su juo Zelionos Guros komanda žaisdavo daug „du prieš du“ situacijų, kai A.Hadžibegovičius atšokdavo toliau nuo krepšinio, o ne leisdavosi žemyn. Taip pat jis geba sužaisti ir nugara į krepšį, ir išsimesti metimus iš statinės padėties, taip pat gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Bosnis yra judrus žaidėjas, laiku įkertantis į laisvas erdves ir neblogai bėgantis į greitas atakas. Universalus 24 metų 211 cm ūgio žaidėjas pagelbės tiek sunkaus krašto, tiek centro pozicijose ir bus atitikmuo Gyorgy Golomanui.

REKLAMA

Nikola Popovičius liko komandoje dar vienam sezonui. Tvirtas serbas paliko dvejopą įspūdį – pradžia buvo nebloga, bet vėliau jo žaidimo kreivė stipriai krito žemyn. Lemiamose kovose su „CBet“ jis apskritai krito iš rotacijos dėl pakeistos gynybos sistemos. Įdomu, kokią gynybinę „du prieš du“ taktiką taikys R.Štelmaheris. N.Popovičius būtų labai geras atsarginis centras, bet kaip pagrindinis „penktas numeris“ Europos taurės kovoms atrodo kiek silpnoka opcija.

Antras centras yra Gabrielius Maldūnas, kuris prasimušė į vyrų rinktinės dvyliktuką. Panevėžietis yra komandos senbuvis ir vienas iš kertinių žmonių rūbinėje. Susikeitimų gynyboje labai naudingas ir savo Maldūnišką metimą atidirbęs aukštaūgis tikrai duos naudos ir su N.Popovičiumi jie yra vienas kitą papildantys pozicijos žaidėjai.

Išvada. Galima pagirti Martyną Purlį ir visą „7bet-Lietkabelio“ štabą, kuris komplektavo sudėtį. Kol kas popieriuje viskas sudėliota labai logiškai ir surinkti žaidėjai, kurie gali žaisti per kelias pozicijas bei papildyti vieni kitus. Didžiausias klaustukas yra R.Štelmaherio figūra, kadangi jam kol kas „7bet-Lietkabelis“ yra karjeros viršūnė. Labai didelį šešėlį meta fiasko su Nimburko ERA klubu, kur tragiškas puolimas ir atleidimas po 8 mačų nori–nenori verčia abejoti latvio sugebėjimais. Latvis akcentuoja gynybą ir greitą perėjimą į kitą aikštę pusę, taip pat mėgsta metikus. Visi šie faktoriai komandoje tikrai yra, tad įrankius parodyti rezultatą R.Štelmaheris tikrai turi. Klaustukas lieka, ar sugebės išspausti maksimumą. Galima neabejoti, kad jeigu kažkas nesiklijuos, strategas tikrai gaus laiko kredito, kadangi „7bet-Lietkabelis“ yra kantrus trenerių klausimu, ypatingai M.Purlio darbo metu. Su Nenadu Čanaku ši strategija pasiteisino visu 100 proc., kai pats serbas ne kartą norėjo trauktis, bet buvo įkalbėtas likti ir tikėti procesu, kuris atnešė daug laimėjimų.

REKLAMA

„7bet-Lietkabelis“ šiuo metu yra bene įdomiausia žiūrovams komanda, kurioje yra būrys norimų sekti žaidėjų – pradedant D.Sirvydžiu, tęsiant M.Varnu ar L.Lelevičiumi. Universalumas irgi yra svarbus dalykas, kadangi J.Davisas gali sužaisti ir atakuojančio gynėjo pozicijoje, M.Varnas gali būti tiek „antras“, tiek „trečias numeris“, tas pats D.Sirvydis ar Dž.Slavinskas gali pagelbėti lengvojo krašto pozicijoje. Labai smagu, kad kai daug LKL komandų susirinko maksimalų skaičių legionierių ir lietuviams skyrė antraeilį vaidmenį, „7bet-Lietkabelis“ turi 9 vietinius, iš kurių bent jau 7 aikštelėje bus matomi daug ir turės svarbų vaidmenį. Problemų gali kilti žaidimo organizavime ir žaidimu baudos aikštelėje, bet perimetre panevėžiečiai bus itin pajėgūs.

Šiuo metu galima prognozuoti, kad „7bet-Lietkabelis“ yra neabejotinai rimtas pretendentas kautis dėl medalių, o jeigu tokią sudėtį turėtų N.Čanakas, gali būti drąsiai sakyti, jog būtų ir vieni iš kandidatų net rungtyniauti finale.

„Ilgoji pertrauka“: „Žalgirio“ klaustukai, valdymas, neliečiamas žaidėjas, kokį pasitikėjimo kreditą turi Trinchieri bei PAO ir OLY klaustukai


Gairės: lietkabelis
31 komentarai
Naujausi komentarai (31)
Geriausiai ivertinti (31)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
LKL