Pasibaigęs. Šiandien 03:30
OŽ atranka
Meksika
84
Lietuva
96
Rytoj, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

M.Fosteris jungiasi prie ambicingojo Tel Avivo klubo (83)

liepos 1 d., 11:38
M.Fosteris vyksta į Izraelį (BNS nuotr.)
M.Fosteris vyksta į Izraelį (BNS nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionu su Vilniaus „Rytu“ tapęs Marcusas Fosteris pasuko į Izraelį.

Apie kontraktą su gynėju pranešė Tel Avivo „Hapoel“ klubas.

REKLAMA

Gruodį į Vilniaus klubą grįžęs 29 metų 190 cm ūgio gynėjas „Betsafe-LKL“ per 26 minutes rinko 17 taškų (49 procentai tritaškių), 3 atkovotus kamuolius, 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir 15,1 naudingumo balo. Jis ne tik triumfavo pirmenybėse, bet ir tapo finalo serijos MVP.

FIBA Čempionų lygoje jis spėjo sužaisti tik du mačus, bet jo skaičiai įkrintamųjų serijoje prieš Atėnų „Peristeri“ taip pat buvo gausūs – 23 minutės, 18 taškų (44 procentai tritaškių), 3,5 atkovoto kamuolio, 3,5 rezultatyvaus perdavimo ir 13 naudingumo balų.

M.Fosteris jau yra žaidęs Izraelyje – 2019–2020 metų sezone jis gynė Holono „Hapoel“ garbę. Jam tai buvo pirmasis Europos klubas, po karjeros starto Pietų Korėjoje ir Libane. 

Iš Holono amerikietis buvo pasukęs į Atėnų „Panathinaikos“, tačiau Eurolygoje neužsikabino bei naujas karjeros stoteles rado Turkijoje, Graikijoje, Kinijoje, Lietuvoje bei Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) G lygoje.

Ambicingą sudėtį renkantis „Hapoel“ tarpsezoniu jau sukirto rankomis su Eurolygos patirties turinčiais Johnathanu Motley, Benu Bentilu, Joe Raglandu, Ozu Blayzeru ir Noamu Yaacovu, komandą treniruos graikas Stefanos Dedas, su M.Fosteriu jau dirbęs Holone.

Tel Avivo klubas kitą sezoną varžysis ne tik Izraelio pirmenybėse – sieks šturmuoti ir Europos taurę. Burtų laukianti ekipa kartu su Valensijos „Valencia“ atsidūrė pirmajame krepšelyje bei bet kuriuo atveju užsuks į Lietuvą, grupėje gavę Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ arba Vilniaus „Wolves Twinsbet“.

 

„Ilgoji pertrauka“: ant „Žalgirio“ slenksčio esantys gynėjai, gandai apie Kotsarą, Veličkos ir Tubelio likimas, Rubštavičiaus bei „Lietkabelio“ sąjunga ir Čempionų lygos burtai


83 komentarai
Naujausi komentarai (83)
Geriausiai ivertinti (83)
PRO komentarai (1)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti