Pasibaigęs. 10-05 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. 10-05 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. 10-05 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Pasibaigęs. 10-06 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
91
Žalgiris
88
Pasibaigęs. 10-06 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
92
Neptūnas
99
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
76
Ratiopharm
94
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Aris
92
Pasibaigęs. Vakar 21:15
Eurolyga
Olympiacos
74
Žalgiris
68
Pasibaigęs. Šiandien 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
67
Rytas
84
Pasibaigęs. Šiandien 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
89
Wolves Twinsbet
74
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0
10-22, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Breso Burgo JL
0
10-22, 20:45
Europos taurė
Trefl
0
Wolves Twinsbet
0
10-24, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Maccabi
0
10-26, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Šiauliai
0
10-26, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
7bet-Lietkabelis
0

Olga Muraškina – Rusijos klubo talismanas (1)

Balandžio 14 d., 10:35
olga muraskina
olga muraskina
Krepsinis.net

Balandžio 2 d. vykusio draugiško susitikimo tarp Vilniaus “Lietuvos telekomo” ir Jekaterinburgo UMMC (Rusija) metu varžovių ekipoje buvo ir gerai pažįstamas veidas – dar neseniai vilniečių ekipoje rungtyniavusi Olga Muraškina. Tik įbėgusi į aikštelę krepšininkė pataikė iš toli ir neatrodė pasimetusi tarp savo ekipoje rungtyniaujančių WNBA žvaigždžių.

Krepsinis.net žurnalistui žaidėja prisipažino, jog ji atlieka labiau talismano funkcijas, tačiau sakė esanti labai patenkinta sąlygomis bei gyvenimu.

Klubų negalima lyginti

- Apie jūsų išėjimą iš “Lietuvos telekomo” žinoma nedaug. Galėtumėte apie tai papasakoti?

- Geriau, kad į šį klausimą jums atsakytų klubo vadovybė. Mane paskolino į Lenkiją, ten žaidžiau du mėnesius. Paskui paskambino iš Rusijos ir pasiūlė važiuoti į Jekaterinburgą – tada nutraukiau sutartį su lenkais.

- Ar taip nutiko todėl, kad reikėjo rasti kaltų dėl nesėkmingo pasirodymo Eurolygoje ar tiesiog pablogėjo santykiai su vadovybe?

REKLAMA

- Santykiai nepablogėjo, tačiau buvo jau galutinai aiškų, kad “Lietuvos telekomas” nebepateks į kitą etapą.

- Vadinasi komanda nutarė sutaupyti?

- Tikriausiai.

- Ar UMMC atstovai su jumis susisiekė tiesiogiai?

- Milton (Deliša Milton – WNBA žvaigždė) patyrė traumą, be to, buvo neaiški situacija su Gruzijos pasais, kuris vėliau buvo išspręstas mūsų naudai. Komandai reikėjo trečio numerio (lengvo krašto puolėjo – aut. past.) ir jie paskambino į “Lietuvos telekomą” ir paklausė, ar yra laisvų žaidėjų. Kaip supratau, jiems buvo duotas sąrašas ir jie išsirinko mane, paskui paskambino ir toliau jau tarėmės patys.

- Kuo skiriasi “Lietuvos telekomas” ir UMMC?

- Čia net negalima lyginti. UMMC biudžetas yra daug didesnis. Komandoje žaidžia šešios žaidėjos iš WNBA ir ekipą remia pačios turtingiausi Rusijos žmonės. “Lietuvos telekomas” pirmauja Lietuvoje, tačiau čia krepšinio lygis nėra toks aukštas. Jei lyginsim pagal draugiškas rungtynes, komandos atrodė apylygiai, tačiau sąlygos Jekaterinburge dešimt kartų geresnės.

Pradžioje buvo nedrąsu

- Ar pradžioje nebuvo nedrąsu žaisti kartu su pasaulyje gerai žinomomis žaidėjomis?

- Buvo, aišku buvo. Pirmas dvi savaites buvo labai sunku, nes dar buvo galimybių žaisti Eurolygoje ir suprasdavau, kad jei noriu žaisti, turiu parodyti, jog esu stipresnė už bent vieną amerikietę. Jos geriausios WNBA žaidėjos, o aš paprasčiausiai atvažiavau neaišku iš kur. Pradžioje bijojau kalbėtis, paskui apsipratau ir viskas buvo gerai.

REKLAMA

- Kokie jūsų santykiai su pagrindinėmis komandos žaidėjomis: Yolanda Grifit, Tiša Peničeiro, Tamecka Dikson?

- Man labiausiai patinka Peničeiro, nes ji labai draugiška. Su ja ir su Abrosimova daugiausiai ir bendraujame. Labai mėgsta pajuokauti Grifit. Mažiau bendrauju su Dikson, nes nelabai turim apie ką kalbėti. O taip jos visos paprastos merginos.

- Kaip komandą paveikė skandalas su Gruzijos pasais (Milton ir Grifit gavo šios šalies pasus ir tai leido UMMC turėti daugiau amerikiečių komandoje) ir diskvalifikacija Eurolygoje?

- Su pasais viskas buvo išsiaiškinta ir neaišku, dėl ko FIBA priėmė tokį sprendimą. Buvo patvirtinta, kad pasai legalūs. Kai pasakė, jog nežaisime Eurolygoje, komanda tai sunkiai išgyveno, tačiau dabar jau atsigavome ir kartais iš to juokiamės. Jei kitąmet norime žaisti Eurolygoje, būtina laimėti Rusijos čempionatą. Esame pralaimėję Samaros VBM-SGAU ekipai Rusijos taurės finale ir UMMC su šiuo klubu nuolat kovoja. Ne tik kaip komanda su komanda, bet vyksta ir politiniai žaidimai. Be to, Baranova (viena geriausių Rusijos krepšininkių – aut. past.) išėjo į Samaros klubą ir dabar vyksta teismas – Baranova padavė į teismą UMMC, Kalmanovičius padavė apeliaciją.

Dalyvauja tik treniruotėse

- Jūsų sutartis su UMMC galioja iki sezono pabaigos?

- Taip, iki sezono pabaigos. Kitiems metams dar turiu sutartį su “Lietuvos telekomu”, tad arba mes nutrauksim sutartį ir ieškosiu klubo, arba po sezono kalbėsime su komandos vadovais. Su vadovais dar nekalbėjau, tad nežinau, kokia situacija bus, ar komanda žais Eurolygoje, ar jiems reikės legionierių – dar niekas neaišku.

REKLAMA

- Ar nejaučiate nuoskaudos dėl to, jog klubas jūsų atsisakė?

- Kaip man paaiškino, tai buvo pagal žaidimą. Vadovai buvo nepatenkinti mano žaidimu ir tuo, kad Eurolygoje nepatekome į kitą etapą. Kai komanda pralaimi, visada kaltė pirmiausiai tenka legionieriams.

- Ar finansiniu požiūriu Jekaterinburge sąlygos geresnės?

- Daug geresnės. Rusijos čempionate negaliu žaisti, nes neturiu licenzijos. Turėjau tik Eurolygos licenziją. Nepaisant to, mane paliko ir viską sumokėjo, net daugiau, negu žadėjo. Su finansais ten tikrai problemų nėra.

- Taip išeina, kad su komanda jūs dabar tik treniruojatės?

- Taip, treniruojuosi ir važinėju, gal kaip talismanas. Į Lietuvą mane paėmė vien dėl to, kad treniruotėse būtų pakankamai žmonių. Jei komanda išvažiuoja be manęs, turiu savo programą pagal kurią ir treniruojuosi.

- Vadinasi komanda remiasi daugiausiai 5-6 žaidėjomis?

- Taip, dažniausiai žaidžia šešios, septinta kartais pasirodo tik kelioms minutėms.

Kalmanovičiui – lietuviškas tinginys

- Kodėl pasirengimui buvo pasirinktas būtent Kaunas?

- Kažkada jau komanda čia stovyklavo ir jai čia labai patiko. Kalmanovičiaus čia turi savo viešbutį, todėl viską buvo nesunku organizuoti. Be to, Lietuvoje yra komanda, su kuria buvo galima pažaisti.

REKLAMA

- Ar teko bendrauti su pačiu Kalmanovičiu?

- Taip, teko. Labai geras žmogus, net nesitikėjau, kad jis toks bus. Jis yra labai paprastas ir su visais bendrauja kaip su lygiais. Dažnai būna, kad turtingas žmogus vengia bendravimo, tačiau jis dažnai pasikalba su merginomis, mėgsta pabendrauti. Mėgsta paklausti kaip sveikata, reikalai, visą laiką padeda

- Gal Kalmanovičius klausinėjo jūsų apie Lietuvą?

- Ne, bet kai važiavau į Rusiją man perdavė pilną maišą lietuviško tinginio ir liepė nuvežti Šabtajui. Jis sako, kad juos niekur taip skaniai nedaro, kaip Lietuvoje. O apskritai bendraujame labai mažai, nes jis gyvena Maskvoje ir į Jekaterinburgą atvyksta tik varžybų metu.

Kai buvo mano priėmimas į komandą, visi kartu nuėjome į restoraną, o antrą kartą mačiau jį jau per rungtynes.

- Ar Kalmanovičiaus romanas su Ana Archipova atsiliepia komandai ir ar tai jaučiasi?

- Tai jau nebe romanas, nes jį jau oficialiai Ana Archipova fon Kalmanovič. Tas nesijaučia, nes niekas ji to neparodo. Nesu išgirdusi, kad jį sakytų esanti Kalmanovičiaus žmona.

Keis pavardę į vyro

- Žadėjote keisti pavardę į vyro. Ar šis procesas vyksta?

- Dabar turiu “Lietuvos telekomo” žaidėjos darbo dokumentus. Kai baigsis mano viza, keisiu pavardę ir pasą.

REKLAMA

- Kai dar žaidėte Lenkijoje, jūsų vyras buvo peržiūroje viename iš šios šalies krepšinio klubų. Kaip jam sekėsi?

- Sekėsi labai gerai, treneriai buvo labai patenkinti, tačiau komanda bankrutavo ir pasiūlė žaisti nemokamai. Iki to miesto buvo 60 kilometrų, tad važinėti ten būtų nesąmonė. Tuo pačiu metu mano komanda jam pasiūlė masažisto darbą - ten jis ir dirbo. Dabar jis atvažiavo į Rusiją pabūti su manimi, o.kitąmet dar bandys ieškoti sau komandos - viskas priklausys nuo to, kur aš važiuosiu.

„Ilgoji pertrauka“: kokia rinktinė galėtų būti kitą vasarą, kokie centrai tiktų „Žalgiriui“, kokią pridėtinę vertę sukuria Krapikas, kiek uždirba geriausi NKL žaidėjai, kaip vyksta krepšininkų išpirkimas iš klubų ir kaip tokį solidų kontraktą gavo Smailagičius

1 komentarai
Naujausi komentarai (1)
Geriausiai ivertinti (1)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti