Pasibaigęs. 09-25 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
69
Bahčešehir
80
Pasibaigęs. 09-25 19:00
Betsafe-LKL
CBet
72
Žalgiris
93
Pasibaigęs. 09-28 16:50
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
78
Rytas
86
Pasibaigęs. 09-28 19:00
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
83
Wolves Twinsbet
81
Pasibaigęs. 09-29 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
93
Šiauliai
95
Pasibaigęs. 09-29 18:30
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
76
Žalgiris
89
Pasibaigęs. 09-29 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
90
CBet
87
Pasibaigęs. Vakar 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Hapoel
94
Pasibaigęs. Vakar 20:45
Europos taurė
Hapoel
89
Wolves Twinsbet
84
Pasibaigęs. Vakar 21:00
Čempionų lyga
UnaHotels
77
Rytas
67
Rytoj, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Barcelona
0
10-05, 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
7bet-Lietkabelis
0
10-05, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Wolves Twinsbet
0
10-05, 19:00
Betsafe-LKL
CBet
0
Šiauliai
0
10-06, 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
0
Žalgiris
0
10-06, 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
0
Neptūnas
0
10-08, 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
0
Ratiopharm
0
10-08, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Aris
0
10-11, 21:15
Eurolyga
Olympiacos
0
Žalgiris
0
10-12, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
10-12, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0

P.Jankūnas: apie rezervą papildymui, Eurolygos „algų kepurę“ ir A.Trinchieri išlaikymą (9) VIDEO interviu

Spalio 1 d., 11:38
P.Jankūnas pristatė „Žalgirio“ finansus (BNS nuotr.)
P.Jankūnas pristatė „Žalgirio“ finansus (BNS nuotr.)
Rokas Liolaitis

Kauno „Žalgiris“ specialioje konferencijoje pristatė rekordinį biudžetą, kuris sieks net 17,7 milijono eurų.

Pridėjus ir praėjusį sezoną pasiektą 1,3 milijono eurų pelną, artėjantį sezoną planuojama išleisti net 17,7 milijono eurų. 11,7 milijono eurų iš šios sumos bus skiriama žaidėjų ir trenerių atlyginimams.

„Žalgirio“ prezidentas Paulius Jankūnas specialioje spaudos konferencijoje pristatė šiuos skaičius bei atsakė į opiausius su tuo susijusius klausimus.

– Šiuo metu dar yra bilietų į pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes, o kainos – akivaizdžiai pakilusios. Dar tikitės tų „soldoutų“?

– Taip, tikimės jų, o Eurolygos ir LKL rungtynes prilyginame renginiui bei žiūrime, kokia yra situacija rinkoje. Tos pirmosios rungtynės, gerbėjai perka kiek lėčiau, bet šią savaitę yra perkama greičiau ir ne tiek daug jų liko. Priklausys nuo to, kaip komanda žaidžia. Jei komanda žais gerai, kausis kiekvienose rungtynėse dėl pergalių, manau, bilietus išparduosime.

REKLAMA

– Ar pasistūmėjo žaidėjų draudimo klausimas?

– Pernai gilinomės į šią situaciją, bet šiuo metu žaidėjai dar nėra apdrausti. Svarstome tokią galimybę.

– Administracinės išlaidos užaugo nuo 1,9 iki 2,9 milijono eurų. Kur jos išaugo?

– Daug investuojame į skaitmeninį turinį ir jo kūrimą. Brangsta ir rungtynių aptarnavimas, tiek visas rengimas prieš rungtynes, šou elementai, iš to ir susideda ta visa suma.

– Tikimasi 7,5 milijono eurų iš bilietų, pasiskaičiavote, kiek „soldoutų“ čia turėtų būti?

– Tikriausiai nepasiskaičiavome kiek yra, bet matėme, kiek jų buvome praėjusį sezoną ir tikimės, kad jų bus nemažiau.

– Negąsdina išsipūtę varžovų biudžetai?

– Mes irgi kalbame, kad mūsų biudžetas yra truputėlį išsipūtęs ir padidėjęs. Kitos komandos irgi nestovi, tai diktuoja žaidėjų ir trenerių rinka. Žinome, ką turime padaryti, tikime šita komanda ir tikime, kad tie rezultatai ateis.

REKLAMA

– Per trejus metus dukart nelaimėtas LKL titulas skatina kiek perdėlioti prioritetus?

– Mes visąlaik skiriame didelį dėmesį dėl įtempto grafiko, kelionių ir rungtynių kiekio. Gal natūralu, kad žaidėja būna pavargę ar kažkas kito. Taip, tai parodo, kad LKL stiprėja, atsiranda daugiau komandų, kurios kausis dėl titulų ir pirmųjų vietų. Kaip ir anksčiau, taip ir dabar skirsime didelį dėmesį bei norime susigrąžinti titulą į Kauną.

– Vieninteliai balsavote prieš keturių LKL ratų sistemą. Ar lyga įsiklauso į jūsų pamąstymus ir ar ateityje nusimato sezono trumpinimas?

– Taip, lyga visada įsiklauso, tuose susitikimuose vyksta atvira diskusija ir kiekvienas gali išreikšti savo nuomonę. Rungtynių skaičius yra didelis ir jis tik didėja. Nenorime, kad būtų keturi ratai ir rungtynių skaičius padidės, kai prisijungs naujos komandos, kaip deklaruoja lygos prezidentas. Tai yra ne tik iš mūsų sudaryta lyga, šiuo metu yra dar devyni klubai, mes visi balsuojame.

– Kada realu biudžetui įžengti į 20 milijonų eurų ribą?

– Nežinau, kol kas džiaugiamės šiuo surinktu rekordiniu biudžetu. Matome, kaip kitos komandos didina biudžetus ir kokius žaidėjus pasirašo. Visada norime būti konkurencingi ir norėtųsi, kad tas biudžetas toliau didėtų.

REKLAMA

– Šiame biudžete yra atsargos papildymui?

– Kol kas nesidairome, Manekas iškrito dviems–trims savaitėms. Stebėsime, kaip jis gyja ir kaip greitai grįš į aikštę. Taip, esame pasilikę dalį biudžeto, kad galėtume pasipildyti reikalui esant.

– Nematote rizikų priekinėje linijoje?

– Prieš sezoną, žinote, tų rizikų yra visokiausių, bet turime daug žaidėjų, kurie gali žaisti per dvi ar tris pozicijas. Šioje sezono stadijoje laikiną Brady iškritimą tiek Edgaras Ulanovas, tiek Mattas Mitchellas galės uždengti ir žaisti toje pozicijoje.

– Jei sezono metu reiktų papildymo, svarstytumėte užsienietį? LKL jau esate pasiekę legionierių limitą...

– Visų pirma, žiūrėtume, kokio krepšininko mums reikia ir ką jis gali duoti komandai. Ar tai būtų lietuvis, ar užsienietis, visų pirma rinksimės žaidėją ir jo galimą naudą komandai.

– Galite išsiplėsti ties sprendimu pratęsti kontraktą su Andrea Trinchieri?

– Tai įvyko vasarą, po sezono. Matėme kiekvieną dieną procesą, kaip strategas dirba ir koks yra atsidavęs. Norime pradėti nuo naujo lapo su šiuo treneriu, nauja komanda ir žiūrėti, kaip mums visiems seksis.

REKLAMA

– Beveik 20 milijonų prieš dešimtmetį Eurolygoje būtų tarp didžiausių biudžetų. Kurioje vietoje esate dabar?

– Kaip ir jūs minėjote, visų komandų biudžetas pučiasi, o mūsų padidėjimas mums yra ženklus ir didelis, bet Eurolygos kontekste nemanau, kad „Žalgirio“ biudžeto padidėjimas įtakoja mūsų vietą pagal biudžetą. Dar ne visos komandos pristatė biudžetus ir sunku būtų pasakyti, bet turbūt, esame antrosios lentelės pusės komanda.

– Prieš metus kalbėjote, kad nėra realu vienam žalgiriečiui uždirbti milijoną. Dabar jau sutiktumėte, kad tai yra netolimos ateities dalykas?

– Čia labiau ne nuo didėjančio biudžeto, bet nuo žaidėjų rinkos priklauso. Ji yra tokia, kokia yra, kainos kyla kiekvienais metais, o norint išlikti konkurencingiems, reikės žaidėjams mokėti didesnius pinigus.

– Eurolygoje įvesta „algų kepurė“ ar bent prabangos mokestis. Spėjote įsigilinti, kiek tai keis bendrą Eurolygos vaizdą ir atsilieps „Žalgiriui“?

– Mes nesame tas klubas, kuris daugiausiai išlaidauja ar vienas iš tų. Mums ta „algų kepurė“ yra aktuali, bet tiek neįtakos pradžioje. Taip, šitas sezonas yra pereinamasis, visiems klubams yra išsiųstos taisyklės, kaip reikia prisitaikyti, modeliuoti šį sezoną ir pasiruošti ateičiai, kai ta „algų kepurė“ bus taikoma. Nežinau, klausimas, kaip ji veiks, reiktų klausti ir didžiųjų klubų, kurie tikrai stipriai išlaidauja. Kaip jie su tuo susigyvens ir to laikysis, yra kitas klausimas.

REKLAMA

– Gal norėjote griežtesnio „algų kepurės“ varianto ar tenkina kompromisinis?

– Tai yra naujas dalykas Europoje ir Eurolygoje, nemanau, kad reiktų pradėti nuo griežtų dalykų. Reikia įsivesti taisykles, su kuriomis gyvensime. Visada galima tobulinti.

– Kas Eurolygoje paliko didžiausią įspūdį pagal vasaros darbus?

– Nieko naujo nepasakysiu, abu graikų klubai padarė įspūdingą darbą, prisitraukė garsių žaidėjų, turi gilesnes sudėtis ir įdomu, kaip jiems seksis. Šarūno Jasikevičiaus ekipa padarė gerą darbą ir surinko gerą sudėtį. Kas nustebins yra sunkiau pasakyti, nei tai, kas bus lentelės viršūnėje.

– Nebuvo A.Trinchieri kontrakto pranešimo, tad norisi tikslumo. Tai yra garantuotas kontraktas ar „vienas plius vienas“?

– Yra su galimybe išvykti po šio sezono.

– Šio stratego etapas lyginamas su Šarūno Jasikevičiaus, kai treneris tapo pagrindiniu žmogumi, gilinantis į komplektacijos darbus. Ar yra panašumų ir koks yra pagrindinis skirtumas?

– Tiek Šarūnas, tiek Andrea yra puikiai užsirekomendavę treneriai. Kai žaidžiau prieš Šarūno ir tai, ką matau dabar, treniruočių struktūra, planų ruošimas, pačių treniruočių procesas, pasirengimas rungtynėms yra aukščiausio lygio, tiek pas vieną, tiek pas kitą. Matau daug panašumų tarp jų.

REKLAMA

– 11,7 milijono eurų žaidėjams ir treneriams yra su rezervu ar jau dabartinės išlaidos?

– Čia kiek dabar išleidžiama.

– A.Trinchieri viešai pripažino, kad buvo kalbinamas Rokas Jokubaitis. Likęs rezervas yra panašaus atlyginimo?

– Taip, jis buvo kalbinamas, bet pasirinko kitą klubą ir tai yra jo sprendimas. Kaip ir minėjau, mes kažkiek pinigų esame pasilikę ir reikalui esant dairysimės pastiprinimo.

– Dar nėra paskelbta, kur vyks Eurolygos ketvertas. Jei jis vyktų Abu Dabyje, klubai ir Eurolyga iš to išloštų?

– Sporte Artimieji Rytai dabar yra nauja, įdomi rinka ne tik krepšiniui ar Eurolygai. Naujų rinkų atrakinimas ir Eurolygos plėtra būtų naudingas dalykas, gerbėjai apsilankytų ir pamatytų naujus miestus, bet dar nėra nuspręsta, finalo ketvertas vyks Belgrade ar kažkur kitur.

– Kokia yra Eurolygos premijavimo sistema, nuolat kyla klausimų. Pinigai skiriami už užimtą vietą ar pasiektas pergales?

– Manau, kad nuo užimtos vietos priklauso.

– Keletą metų „Žalgiris“ dirbo pelningai, bet artėjantį sezoną išlaidas planuojate didesnes nei pajamas. Išlaidas sumažinti yra sunkiau nei padidinti, tad planuojate ir pajamų augimą?

REKLAMA

– Praeitais metais gautas pelnas bus įtrauktas į šių metų biudžetą, bet taip, norime ir planuojame, kad komanda augtų ir būtų kuo konkurencingesnė. Manau, kad tam yra realių galimybių, tai yra visos organizacijos darbas. Komanda dabar puikiai dirba, bet visada galima geriau.

Konferencijoje jam talkinęs „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas papildė kolegą apžvelgiant komandos demonstruojamą veidą bei projektą Londone.

– Tarpsezoniu sudėtis gerokai persitvarkė, pirmasis toks didelis pokytis nuo tada, kai komandą perėmė Kazys Maksvytis. Galima lyginti šiuos du persitvarkymus ir kuo jie skiriasi?

– Kiekvienas tas procesas ir kiekvienas sezonas yra truputėlį skirtingas. Po ne itin sėkmingo praėjusio sezono matėme, kur galime patobulėti ir tuos pertvarkymus padarėme.

– Eurolyga startuoja ketvirtadienį, didelis džiaugsmas visiems, bet koks didžiausias vadovų nerimas yra prieš startą?

– Visi laukiame Eurolygos, turėjome turnyrą Turkijoje ir eilę LKL rungtynių. Tikrasis mūsų pajėgumas pasimatys per Eurolygą. Nekantriai ir su jauduliu laukiame starto bei tikrojo komandos veido.

REKLAMA

– Kokį įspūdį palieka „Žalgirio“ žaidimas?

– Vaizda kol kas tenkina, stilius tenkina, vienam žaidėjui iškritus mūsų rezultatai nėra tokie priklausomi kaip anksčiau. Vaizdas tenkina, bet, kaip ir minėjau, laukiame Eurolygos.

– Vasarą „Žalgiris“ nėrė į dar vieną projektą. Kiek klubas yra įsijungęs į Londono „Lions“ reikalus ir kaip ateityje matote šį bendradarbiavimą?

– Londono „Lions“ yra autonomiškas klubas. Mes prisidedame ir padedame savo žiniomis, patirtimi bei kontaktais. Projektas yra įdomus, multikultūrinis, dideliame mieste, su dideliu verslo ir krepšinio potencialu.

– Eurolygoje įvesta „algų kepurė“ ar bent prabangos mokestis. Spėjote įsigilinti, kiek tai keis bendrą Eurolygos vaizdą ir atsilieps „Žalgiriui“?

– Ne tik mes, bet ir kiti klubai tariasi, konsultuojasi , diskutuoja šiais klausimais su teisininkų komanda. Tada ir pamatysime realius sprendimus, kaip tai paveiks mūsų klubą.


9 komentarai
Naujausi komentarai (9)
Geriausiai ivertinti (9)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys