Pasibaigęs. 10-05 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. 10-05 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. 10-05 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Pasibaigęs. 10-06 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
91
Žalgiris
88
Pasibaigęs. 10-06 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
92
Neptūnas
99
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
76
Ratiopharm
94
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Aris
92
GYVAI. I kėlinys, 3 min.
Eurolyga
Olympiacos
3
Žalgiris
0
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0
10-22, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Breso Burgo JL
0
10-22, 20:45
Europos taurė
Trefl
0
Wolves Twinsbet
0
10-24, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Maccabi
0

0/6 Europos taurėje: ryškiausios „Wolves“ ir „Lietkabelio“ problemos (24)

Spalio 10 d., 15:04
Vilniaus klubas pralaimėjo visus tris mačus (BNS nuotr.)
Vilniaus klubas pralaimėjo visus tris mačus (BNS nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ Europos taurės kovas pradėjo trimis pralaimėjimais.

A grupėje esantys vilniečiai lieka be laimėjimų kaip ir Sopoto „Trefl“, o panevėžiečių draugijoje yra Hamburgo „Towers“ bei Klužo Napokos „U-BT“ komandos.

Pernai Europos taurėje debiutavę „vilkai“ pergalių sąskaitą atidarė trečiajame ture, kai namie nukovė Stambulo „Bešiktaš“, o „7bet-Lietkabelis“ – antrajame ture, kai pranoko namuose Salonikų „Aris“ ekipą, prieš kurią šią savaitę neturėjo jokių šansų – 74:92.

Abi ekipos turi vieną bendrą dedamąjį – prastai žaidžia gynyboje: pagal praleidžiamus taškus „Wolves Twinsbet“ (87,6 tšk.) yra ketvirta nuo galo, o panevėžiečiai (86 tšk.) – šešti. Puolime šios komandos atitinkamai sukrapšto po 73 ir 71 tašką.

REKLAMA

„Wolves Twinsbet“ savo geriausią mačą tarptautiniame fronte kol kas sužaidė Bulgarijoje su Tel Avivo „Hapoel“, kur varžovams nusileido vos 5 taškais – 84:89. Tuo tarpu nesėkmė 18 taškų skirtumu sostinėje prieš Ulmo „Ratiopharm“ dar kartą patvirtino, kad „Wolves Twinsbet“ gynyboje turi daug problemų, o vien puolimo talentu Europos taurėje pergalių skinti nepavyks.

Vyr. treneris Alessandro Magro pernelyg pasitiki legionieriais ir atskirtis tarp jų bei vietinių žaidėjų yra labai aiškiai matoma. Pirmą kartą istorijoje startinis penketukas, sudarytas vien iš užsieniečių, tik tapo iliustracija, kaip „Wolves Twinsbet“ ketina žaisti šiame sezone.

Net ir dabar po trijų turų 5 rezultatyviausi komandos žaidėjai Europos taurėje yra legionieriai. Jeffery Tayloras yra 5-as su 9,5 taško vidurkiu, o toliau žengiantis Kristupas Žemaitis renka 6,7 taško. Jo minutes aikštelėje ir rezultatyvumą pagerino situaciją, kad antradienį negalėjo žaisti nei Matas Jogėla, nei Vaidas Kariniauskas. Iki tol K.Žemaitis rungtyniaudavo vos po 16 minučių ir rinkdavo po 4 taškus.

Visi užsieniečiai aikštelėje praleidžia tarp 24 ir 30 minučių – mažiausiai žaidžia Garrisonas Brooksas, daugiausiai – Anthony Cowanas. Regimantas Miniotas yra daugiausiai rungtyniaujantis lietuvis (19,5 min.), bet puolėjas renka vos 1,7 taško ir 2,3 balo. Per jau sužaistas 58 minutes R.Miniotas atliko tik 13 metimų „iš žaidimo“ ir pagrindinė jo funkcija yra kovoti dėl atšokusių kamuolių.

REKLAMA

Ar „Wolves Twinsbet“ lietuviai tikrai tokie prasti, kad negali tapti didesne paspirtimi komandai? Tikrai ne. Akivaizdu, kad jų vaidmuo yra labiau pagalbinis, o viską atlikti paliekama užsieniečiams, kurie ir turi liūto dalį metimų bei galimybių juos atlikti deriniuose. Tas pats Marekas Blaževičius per 45 minutes atliko tik 9 metimus ir pataikė 6.

Galima sakyti, kad „Wolves Twinsbet“ vis dar neturi Arnoldo Kulbokos, kuris sumažintų R.Minioto minutes ir galėtų būti produktyvesnis puolime, bet jau 14 mėnesių krepšinio nežaidęs ir dar bent jau mėnesį to nepadarysiantis puolėjas neaišku, kokios formos pasirodys aikštelėje. Jeigu puolime jis ir bus produktyvus, gynyboje tikrai „Wolves Twinsbet“ nepridės, kadangi ne tai yra šio aikštelę plečiančio sunkaus krašto privalumas.

Visų krepšinio apžvalgininkų pirštu besta problema irgi matoma – priekinė linija – „Wolves Twinsbet“ pagal atšokusius kamuolius (29) dalinasi 18–19 pozicijas. Prasčiau pagal šią kategoriją atrodo tik „Aris“ – 27,7. Ši problema labai badė akis dvikovoje su Ulmo klubu – 26:41, leidžiant varžovams net 15 sykių kartoti savo netikslius metimus. Žinoma, kad kamuoliai labai koreliuoja ir su gynyba – jeigu oponentai pataiko į krepšį, nėra kaip atsikovoti kamuolio.

REKLAMA

Vienas lanką saugantis centras „Wolves Twinsbet“ tikrai padėtų sumažinti praleidžiamų taškų skaičių, pagerintų kovą dėl kamuolių ir pridėtų fiziškumo bei raumenų, kurių tikrai stinga „penkto numerio“ pozicijoje. Tiek G.Brooksas, tiek M.Blaževičius yra geri atsarginiai centrai, bet Europos taurėje į antrą etapą norinčiai patekti ekipai reikia pajėgesnio žaidėjo ir „Wolves Twinsbet“ tą galimybę turi, nes yra dar viena laisva legionieriaus pozicija.

Kitą savaitę laukia kelionė į Badaloną, o dar kitą – Sopotą. „Trefl“ yra grupės autsaiderė, bet savo rungtynes pralaimi vidutiniu 5 taškų skirtumu, o namuose metė rimtą iššūkį tiek „Joventut“, tiek „Ratiopharm“ ekipai, kuriai nusileido tik po pratęsimo.

Kalbėti apie A.Magro pakeitimą dar yra gerokai per anksti. Europos taurėje vieną pergalę tikrai galima buvo nuskinti iš trijų galimų, o Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) pralaimėta kol kas tik „7bet-Lietkabeliui“. Laukianti atkarpa Europos taurėje, kur be minėtų dvikovų dar galima pridėti susitikimą namuose su „Bešiktaš“, ir Klaipėdos „Neptūno“, Utenos „Uniclub Bet-Juventus“ bei Kauno „Žalgirio“ iššūkiai per artimiausias 17 dienų turėtų pateikti daugiau atsakymų dėl „Wolves Twinsbet“ galimybių ir italo ateities.

REKLAMA

Dar vienas aspektas, nesusijęs su žaidimu, „Twinsbet“ arenos lankomumas – pirmąsias dvejas rungtynes vidutiniškai lankė 1,5 tūkstančio žiūrovų, kas yra daugiau nei triskart mažiau nei praėjusiame sezone. Tai susiję su tuo, kad „Wolves Twinsbet“ lengva ranka nebedalina bilietų ir nemokamus kvietimus gauna tik klubo partneriai bei moksleiviai.

Kalaitzakis Kalaitzakis

Pakalbėkime ir apie „7bet-Lietkabelio“ vargus. Geriausias susitikimas Europos taurėje yra pirmajame ture Ankaroje. Neblogai kovota tris kėlinius su Jeruzalės „Hapoel“ ir tada krachas su „Aris“ ekipa, kurią buvo būtina nugalėti, jeigu norima dar galvoti apie šansus patekti į kitą etapą.

Traumos ir vėl yra panevėžiečių priešas – Justinas Briggsas dar nesužaidė nė vieno oficialaus mačo, o Kėdainiuose traumas patyrė du aukštaūgiai – Andrija Stipanovičius bei Danielius Lavrinovičius. Nepaisant šių praradimų, 0/15 tritaškiai žaidžiant namuose yra nesuprantamas rodiklis.

REKLAMA

Kai jau atrodė, kad 24 proc. pataikymas po dviejų turų negali būti prastesnis, dabar jis krito iki 18,8 proc., kas yra absoliučiai prasčiausias pasirodymas kol kas. Artimiausias varžovas iš Ankaros realizuoja 23,9 proc. tolimų metimų. Žinoma, kad tai tik trys turai ir imtis labai maža, tad vienas mačas gali pataisyti gerokai procentus, bet pati tendencija nėra džiuginanti.

„7bet-Lietkabelis“ kasmet turi sezoną pradėti sukandęs dantis, nes susirenka naują komandą, dažnai joje būna jaunų žaidėjų ir jiems reikia laiko prisitaikyti. Dabar situacija nėra niekuo kitokia, kadangi komandoje yra D.Lavrinovičius, Oleksandras Kovliaras, Mantas Rubštavičius, Georgios Kalaitzakis ar tas pats Marko Pecarskis. Būrys jaunų žaidėjų, kuriems reikia laiko, tačiau yra ir trūkumų, kurie nėra susiję su jaunu amžiumi – talentas perimetre.

Jeigu pernai „7bet-Lietkabelį“ galėdavo patraukti paskui save Deividas Sirvydis, kuris galiausiai tapo rezultatyviausiu Europos taurės žaidėju, dar sezonu anksčiau tai buvo Jamelas Morrisas, tai dabar tokio krepšininko Nenadas Čanakas dar ieško. Tarsi M.Rubštavičius, tarsi G.Kalaitzakis turėtų būti tie žaidėjai, dar, galbūt, O.Kovliaras, bet nieko panašaus nėra. Graikas sužibėjo LKL mače su „Wolves Twinsbet“, o O.Kovliavas – dvikovoje su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“, kur pataikė 7 tritaškius iš 12.

REKLAMA

Komplektuodamas sudėtį „7bet-Lietkabelis“ norėjo turėti 10 lygiaverčių žaidėjų, nes laukia kovos dviem frontais ir tai suprantama. Grantas Vasiliauskas bei Dominykas Stenionis užima 11–12 žaidėjų vietas. Vis dėlto kiekybė nebūtinai reiškia kokybę.

Nepaisant to, kad G.Kalaitzakis kol kas rezultatyviausias „7bet-Lietkabelio“ žaidėjas Europos taurėje (12 tšk.), tritaškius pataiko 20 proc. (2/10) tikslumu, M.Rubštavičius – 7,7 proc. (1/13), O.Kovliaras – 27,8 proc. (5/18). Ši trijulė išmetė 41 tritaškį iš 69, kuriuos kol kas metė „7bet-Lietkabelis“.

Vienas talentingas perimetre žaidėjas gerokai padidintų galimybes ir kitiems žaidėjams – žaisdamas „vienas prieš vieną“ ir sutraukdamas pagalbas suteiktų laisvės komandos draugams, galų gale, galėtų pasiimti atsakomybę ant savo pečių ir patraukti ekipą sunkiais momentais. Jeigu „7bet-Lietkabelis“ dar galvoja apie situacijos taisymą tarptautiniame fronte, tokio krepšininko žūtbūt reikia.

Gynyba irgi opus klausimas, kai „Aris“ iki mačo Panevėžyje krapštė po 69 taškus, o čia staiga sprogo 92 taškų pasirodymu. Reikia pagirti Graikijos komandą ir už intensyvią gynybą, gerą varžovų analizę ir visišką panevėžiečių pagrindinių žaidėjų sukaustymą. Ko negalima pasakyti apie „7bet-Lietkabelį“, kuris darė klaidas tiek komandinėje gynyboje, kai buvo neatleistinai paliekamas snaiperis Vassilis Toliopoulos, pataikęs 6 tritaškius iš 8, tiek asmeninėje, kai varžovams buvo leidžiama žaisti į jų stipriąsias rankas. Ši ekipa gali geriau gintis, bet turbūt reikia daugiau laiko N.Čanako schemoms perprasti.

REKLAMA

Labai sunku paaiškinti, kaip panevėžiečiams antrus metus nesiseka su traumomis. J.Briggso traumų istoriją klubas žinojo ir riziką prisiėmė, nors dabartinė trauma nesusijusi su senomis problemomis – delnikaulis lūžo treniruotės metu. A.Stipanovičius blauzdą susimušė Kėdainiuose kaip ir varžovui ant kojos užlipęs D.Lavrinovičius – visi šie epizodai yra nelaimingi atsitikimai, o ne blogas fizinis pasirengimas ar panašiai. Galbūt J.Briggso sugrįžimas pagerins panevėžiečių gynybą arčiau krepšio, bet neišspręs problemos, kuri matoma dabar – reikia žaidėjo, galinčio su kamuoliu spręsti situacijas.

Jeigu dabar panevėžiečius treniruotų ne N.Čanakas, o, tarkime, Robertas Štelmaheris, jau dabar galima būtų garsiai kalbėti apie pokyčius. Taip ir nutiko pernai, kai latvį pakeitė sugrįžęs serbas. Tuo tarpu dabar N.Čanako pasiekimai ir nuveikti darbai leidžia tikėti procesu ir sėkme. Tik nereikia aklai tikėti, jeigu yra problemų, akivaizdžiai badančių akis kaip komplektacijos minėta spraga.

„7bet-Lietkabelis“ LKL kovoms yra tikrai konkurencinga komanda ir niekas nenustebtų, kad kitų metų pavasarį ši ekipa vėl kovos dėl medalių ir neatlikusi jokių korekcijų sudėtyje. Europos taurėje „7bet-Lietkabelis“, kaip ir „Wolves Twinsbet“, pagal turimus išteklius nėra tarp 6 stipriausių ekipų savo grupėse, kas leistų patekti į atkrintamąsias, bet ankstesni pavyzdžiai rodo, kad ne pinigai viską lemia šiame turnyre bei su turimais ribotais resursais galima išspausti ir geresnių rezultatų.

REKLAMA

Artimiausi trys turai „7bet-Lietkabeliui“ bus sudėtingi, nes laukia kelionė į Liublianą, namuose mačas su gerai rungtyniaujančia Breso Burgo JL ir tada kelionė pas buvusią Eurolygos ekipą – Valensijos „Valencia“. Atsidaryti pergalių sąskaitą bus labai sudėtinga ir didžiausia tikimybė tai padaryti kitą savaitę Slovėnijos sostinėje, bet tam reikėtų sveiko A.Stipanovičiaus ir D.Lavrinovičiaus.

Reikia tikėtis, kad abiejų klubų sugeneruotas 0/6 tarptautiniame fronte nuslinks kaip tamsus debesis ir Lietuvos komandų padangėje dar švies saulė Europos taurės kovose.

„Ilgoji pertrauka“: kokia rinktinė galėtų būti kitą vasarą, kokie centrai tiktų „Žalgiriui“, kokią pridėtinę vertę sukuria Krapikas, kiek uždirba geriausi NKL žaidėjai, kaip vyksta krepšininkų išpirkimas iš klubų ir kaip tokį solidų kontraktą gavo Smailagičius


24 komentarai
Naujausi komentarai (24)
Geriausiai ivertinti (24)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti