Pasibaigęs. 07-02 21:30
OŽ atranka
Libanas
59
Ispanija
104
Pasibaigęs. Vakar 03:30
OŽ atranka
Meksika
84
Lietuva
96
Pasibaigęs. Vakar 15:30
OŽ atranka
Juodkalnija
70
Kamerūnas
66
Pasibaigęs. Vakar 17:30
OŽ atranka
Kroatija
86
Naujoji Zelandija
90
Pasibaigęs. Vakar 18:30
OŽ atranka
Bahamai
90
Lenkija
81
Pasibaigęs. Vakar 19:00
OŽ atranka
Latvija
80
Filipinai
89
Pasibaigęs. Vakar 21:00
OŽ atranka
Dominikos Respublika
82
Graikija
109
Pasibaigęs. Vakar 21:30
OŽ atranka
Ispanija
89
Angola
81
Pasibaigęs. Šiandien 03:30
OŽ atranka
Bahreinas
56
Puerto Rikas
99
Šiandien, 15:30
OŽ atranka
Filipinai
0
Sakartvelas
0
Šiandien, 17:30
OŽ atranka
Naujoji Zelandija
0
Slovėnija
0
Šiandien, 18:30
OŽ atranka
Angola
0
Libanas
0
Šiandien, 19:00
OŽ atranka
Kamerūnas
0
Brazilija
0
Šiandien, 21:00
OŽ atranka
Graikija
0
Egiptas
0
Šiandien, 21:30
OŽ atranka
Lenkija
0
Suomija
0
Rytoj, 00:30
OŽ atranka
Dramblio Kaulo Krantas
0
Meksika
0
Rytoj, 03:30
OŽ atranka
Puerto Rikas
0
Italija
0

Eurolygos laisvieji agentai: puolėjai ir centrai (64) atnaujintas sąrašas

liepos 2 d., 10:04
Ar K.Hayesas liks Kaune? („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Ar K.Hayesas liks Kaune? („Betsafe-LKL“ nuotr.)
Šaltinis: Krepsinis.net

Eurolygos klubai aktyviai dirba vasaros turguje ir jau galima sakyti, kad praūžė pirmoji perėjimų banga, bet dar rinkoje yra nemažai dėmesio vertų gynėjų.

Portalas Krepsinis.net išskiria laisvuosius agentus, kurių sutartys jau baigėsi. Šįkart žvelgiame į puolėjų ir centrų, kur yra 29 krepšininkų pavardės. Pažymime, kad neįtraukėme tų žaidėjų, kurie buvo epizodiniai arba jauni vietiniai krepšininkai.

Madrido „Real“ turi du žaidėjus: Džananas Musa (13,2 tšk., 14,1 naud. bal.) ir Walteris Tavaresas (9,6 tšk., 15,3 naud. bal.), kurių kontraktai baigėsi. Abu jie turėtų likti Madride.

Monako „AS Monaco“ turės spręsti dėl Johno Browno (6 tšk., 8,4 naud. bal.), kuris vis dar laisvasis agentas. Greičiausiai, kad norės pasilikti šį atletą, kuris po blankaus pirmo sezono Monake pasitempė ir vėl buvo labai solidus gynyboje.

REKLAMA

Stambulo „Fenerbahče“ į rinką paleido sezono dalį komandoje praleidusį Amine‘ą Noua, kuris papildė ekipą, kai ji buvo išretinta trauma. Tuo tarpu Barselonos „Barcelona“ atsisveikino su Oscaru da Silva, kuris turėtų keltis į Miuncheną.

Belgrado „Partizan“ gretose kontraktai baigėsi su Franku Kaminsky (8,9 tšk., 9,5 naud. bal.) ir Mateušu Ponitka (2,4 tšk., 3,1 naud. bal.). F.Kaminsky nors ir turėjo neblogų atkarpų, bet su juo atsisveikinta dar nesibaigus sezonui. M.Ponitka neišsikovojo stabilaus vaidmens Željko Obradovičiaus schemose, o tam įtakos turėjo nuolatinės traumos.

Kauno „Žalgiryje“ turime du laisvuosius agentus – Danielių Lavrinovičių (1,4 tšk., 1,6 naud. bal.) ir Kevarriusą Hayesą (5,6 tšk., 7,4 naud. bal.). Lietuvis kurį laiką buvo siejamas su Klaipėdos „Neptūnu“, bet čia įsikišo Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, kuris dabar yra favoritas įsigyti šį aukštaūgį. Aišku tiek, kad D.Lavrinovičiaus „Žalgiryje“ neliks. Tuo tarpu K.Hayesas labai blankiai atrodė finalo serijoje, darė daug klaidų gynyboje, bet „pliusas“ kontrakte dar yra ir „Žalgiris“ apie jo išvykimą nepaskelbė, tad lieka tikimybė, kad amerikietis tęs karjerą Kaune.

Vitorijos „Baskonia“ nutarė, kad Maikas Kotsaras (5,6 tšk., 7,8 naud. bal.) palieka komandą. Estas antrajame sezone rungtyniavo prasčiau nei debiutiniame, o šeštadienį pasirodė gandų, kad jis domina „Žalgirį“, tačiau pranešimai nėra iš pačių patikimiausių šaltinių, tad galima abejoti, ar jie turi tiesos.

REKLAMA

Milano „EA7 Emporio Armani“ dar nenusprendė, ką darys su dviem aukštaūgiais – Johannesas Voigtmannas (7 tšk., 9,4 naud. bal.) ir Kyle‘as Hinesas (3,3 tšk., 3,5 naud. bal.) gali palikti klubą. 38-ąjį gimtadienį rugsėjį minėsiantis K.Hinesas apskritai svarsto baigti karjerą. Daugiausiai neaiškumo dėl vokiečio, kuris imponuoja Ettore Messinai.

Clyburnas Clyburnas

Stambulo „Anadolu Efes“ pasikvietė Rolandą Šmitą. Lieka klausimas, ar tai reiškia, kad vietos nebelieka Derekui Willisui (7,3 tšk., 9 naud. bal.), kuri turi „pliusą“ sutartyje. Tiboras Pleissas (7,8 tšk., 8 naud. bal.) šešis sezonus praleido klube ir su juo jau atsisveikinta. Willas Clyburnas (13,3 tšk., 14,7 naud. bal.) yra viena skambiausių pavardžių visame turguje, nes „Anadolu Efes“ jau patvirtino jo išvykimą. Kitokie situacija yra su Danieliu Oturu, kurio kontraktas baigėsi, bet abi pusės tariasi dėl bendradarbiavimo pratęsimo.

REKLAMA

Vilerbano ASVEL komandoje žaidę Mike‘as Scottas (10,4 tšk., 9,7 naud. bal.), Youssoupha Fallas (8,8 tšk., 12,8 naud. bal.) ir DeShaunas Thomasas (8,5 tšk., 9,2 naud.) yra laisvieji agentai. M.Scottas jau paskelbė, kad paliko klubą, o dėl kitų dviejų žaidėjų pranešimų kol kas nėra. Y.Fallas irgi nėra 800 tūkst. eurų žaidėjas. Sezono metu atvykęs D.Thomasas pagalbinio žaidėjo vaidmenį atliko neblogai ir galbūt bus nutarta pasilikti šį patyrusį puolėją.

Berlyno ALBA gali prarasti savo ilgametį žaidėją ir vieną iš lyderių Johannesą Thiemanną (12,7 tšk., 16,4 naud. bal.). Vokietis sužaidė geriausią sezoną karjeroje ir galbūt jam metas išbandyti save užsienyje, o toks „ketvirtas numeris“ su metimu ir gerais įgūdžiais arti krepšio rinkoje tikrai nesimėto, tad pasiūlymų turėtų sulaukti.

Luke‘as Sikma (2,7 tšk., 3,8 naud. bal.) Pirėjo „Olympiacos“ gretose buvo tas žaidėjas, kurio paslaugų reikėjo tik tuomet, kai kiti buvo traumuoti. Nebuvo staigmena, kad OLY paskelbė apie žaidėjo išvykimą, kadangi sezono metu buvo įsigytas Filipas Petruševas ir galutinai atėmė minutes iš L.Sikmos. Būtų logiška, jeigu L.Sikma grįžtu karjerą užbaigti atgal į ALBA gretas.

Tel Avivo „Maccabi“ bando išsaugoti Jasielį Rivero (7,6 tšk., 8,6 naud. bal.), bet pats kubietis neskuba dėti parašo ant sutarties ir nori daugiau pinigų. Galbūt tuo pasinaudos kitas klubas?

REKLAMA

Belgrado „Crvena Zvezda“ atsisveikino su Mike‘u Tobey (3,7 tšk., 2,8 naud. bal.), Freddie Gillespie (2,5 tšk., 2,7 naud. bal.) ir Adamu Hanga (8 tšk., 2,9 atk. kam., 2,4 rez. perd., 8,2 naud. bal.) M.Tobey apskritai turėjo labai blankų sezoną ir aikštę turintis plėsti aukštaūgis pataikė tik 26,7 proc. tritaškių. F.Gillespie turi daug fizinės jėgos, bet įgūdžių puolime jam labai trūksta, o A.Hanga gali būti naudingas žaidėjas gynyboje. Ispanai skelbia, kad vengras karjerą turėtų tęsti Badalonos „Joventut“ sudėtyje.

Bolonijos „Virtus“ turi „pliusą“ Tornikes Shengelijos (14,5 tšk., 17,4 naud. bal.) sutartyje ir pasiekė susitarimą dėl naujo kontrakto, bet apie tai dar nėra pranešta oficialiai. Tuo tarpu 38-erių Bryantas Dunstonas (4,5 tšk., 6,7 naud. bal.) galbūt apskritai baigs karjerą arba eis rungtyniauti į žemesnį lygį, nes „Virtus“ tikrai reikia geresnio centro. Klubo vis dar neturi ir Jordanas Mickey, apie kurio galimą karjeros pratęsimo stotelę šią vasarą jokių gandų nebuvo.

Miuncheno „Bayern“ gretose reabilitavęsis Serge‘as Ibaka (12,6 tšk., 15,8 naud. bal.) yra siejamas su „Real“, bet jokių oficialių naujienų kol kas nėra. Tuo tarpu su Isaacu Bonga (5,8 tšk., 7,2 naud. bal.) turėtų keltis į „Partizan“ gretas – telieka sutvarkyti formalumus.

„Ilgoji pertrauka“: ant „Žalgirio“ slenksčio esantys gynėjai, gandai apie Kotsarą, Veličkos ir Tubelio likimas, Rubštavičiaus bei „Lietkabelio“ sąjunga ir Čempionų lygos burtai


Gairės: eurolyga
64 komentarai
Naujausi komentarai (64)
Geriausiai ivertinti (64)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti