Pasibaigęs. 10-05 16:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
78
7bet-Lietkabelis
85
Pasibaigęs. 10-05 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
86
Wolves Twinsbet
95
Pasibaigęs. 10-05 19:00
Betsafe-LKL
CBet
104
Šiauliai
93
Pasibaigęs. 10-06 16:50
Betsafe-LKL
Rytas
91
Žalgiris
88
Pasibaigęs. 10-06 19:00
Betsafe-LKL
Uniclub Bet-Juventus
92
Neptūnas
99
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
Wolves Twinsbet
76
Ratiopharm
94
Pasibaigęs. 10-08 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
74
Aris
92
GYVAI. I kėlinys, 6 min.
Eurolyga
Olympiacos
8
Žalgiris
2
Rytoj, 16:50
Betsafe-LKL
7bet-Lietkabelis
0
Rytas
0
Rytoj, 19:00
Betsafe-LKL
Neptūnas
0
Wolves Twinsbet
0
10-13, 16:50
Betsafe-LKL
M Basket
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-13, 19:00
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Nevėžis-Optibet
0
10-15, 19:30
Europos taurė
Cedevita Olimpija
0
7bet-Lietkabelis
0
10-15, 21:30
Eurolyga
Virtus
0
Žalgiris
0
10-16, 19:30
Čempionų lyga
Rytas
0
Šlask
0
10-16, 21:30
Europos taurė
Joventut
0
Wolves Twinsbet
0
10-17, 21:30
Eurolyga
EA7 Emporio Armani
0
Žalgiris
0
10-19, 16:00
Betsafe-LKL
CBet
0
M Basket
0
10-19, 16:50
Betsafe-LKL
Šiauliai
0
Neptūnas
0
10-19, 19:00
Betsafe-LKL
Wolves Twinsbet
0
Uniclub Bet-Juventus
0
10-20, 16:50
Betsafe-LKL
Žalgiris
0
7bet-Lietkabelis
0
10-20, 19:00
Betsafe-LKL
Nevėžis-Optibet
0
Rytas
0
10-22, 19:00
Europos taurė
7bet-Lietkabelis
0
Breso Burgo JL
0
10-22, 20:45
Europos taurė
Trefl
0
Wolves Twinsbet
0
10-24, 20:00
Eurolyga
Žalgiris
0
Maccabi
0

Pirmasis „Žalgirio“ varžovas išvykoje – ieškojimų kelyje esantis „Olympiacos“ (48)

Spalio 11 d., 10:30
OLY penktadienį priima žalgiriečius
OLY penktadienį priima žalgiriečius
Šaltinis: Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienį Eurolygos antrajame ture Pirėjuje susitiks su vietos „Olympiacos“ krepšininkais.

Georgios Bartzoko auklėtiniai sezoną pradėjo pralaimėjimu – 71:82 prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“. Atsitiesti norinti OLY pirmą kartą šiame sezone žais „Taikos ir draugystės sporto rūmuose.“

Vasarą skambiais pirkiniais pasižymėjusi „Olympiacos“ yra vertinama kaip viena iš turnyro favoričių ir bent jau nepatekimas į finalinį ketvertą šiai ekipai būtų didžiulė nesėkmė.

Keenanas Evansas, Luca Vildoza, Tyleris Dorsey, Aleksandras Vezenkovas, Evanas Fournier – tokio kalibro žaidėjai vasarą papildė „Olympiacos“. Taip Graikijos komanda sudėtyje turi 16 žaidėjų, iš kurių bent jau 14 drąsiai galėtų žaisti bet kuriose kitose Eurolygos ekipose.

REKLAMA

Skambios pavardės ir dideli kontraktai aiškiai byloja apie tai, kad vyr. treneriui reikės surasti vietą aikštelėje visiems žaidėjams, o tai padaryti G.Bartzokui nebus paprasta. Po Naujų metų turėtų pasveikti buvęs žalgirietis K.Evansas ir taip gynėjų grandyje atsiras jau 9-as žaidėjas. Pirmą turą praleido ir Nikola Milutinovas bei Moustapha Fallas, tad jiems sugrįžus Filipas Petruševas bei Mosesas Wrightas turės tenkintis lai ribotu vaidmeniu.

Įdomi istorija buvo vasarą, kai F.Petruševas tarėsi dėl sugrįžimo į Belgrado „Crvena Zvezda“ gretas, tačiau OLY neišleido serbo, kadangi traumuoti buvo N.Milutinovas bei M.Fallas. Reikėjo saugiklio centro pozicijoje ir žalios šviesos išvykti aukštaūgis negavo. Situacija gali pasikeisti, kai abu žaidėjai bus sveiki. Juolab, kad pagal pakeistas Eurolygos taisykles iš vienos į kitą turnyro ekipą persikėlę žaidėjai galės žaisti iškart, nereikės laukti antrojo rato pradžios. Tiesa, dabar tokie perėjimai galimi iki 18 turo – vėliau iš vienos Eurolygos ekipos į kitą perėję krepšininkai šiame turnyre rungtyniauti nebegalės. Taip netyla kalbos, kad F.Petruševas po mėnesio ar dviejų gali išvykti į Belgradą.

G.Bartzokas mėgsta sudėliotas rotacijas, dėl kurių vienu metu sulaukė daug kritikos, bet vėliau, komandai žaidžiant sėkmingai, kritikai užsičiaupė. Štai praėjusiame sezone buvo aišku, kad 6 žaidėjai rungtyniavo nuo 22 iki 26 minučių. Dar penki krepšininkai buvo naudojami 13–18 minučių vidurkių rėmuose.

REKLAMA

Dabar G.Bartzokas kiekviename susitikime turės lygiavertį dvyliktuką, kur 9–12 žaidėjai nebe „vaidmens krepšininkai“ kaip buvo praėjusiame sezone, o didelius kontraktus ir skambias pavardes turintys atletai. Štai jau pirmajame Eurolygos mače G.Bartzokas panaudojo visą dvyliktuką – L.Vildoza žaidė mažiausiai (4 min.), Alecas Petersas (9,5 min.), o likę – nuo 15 iki 30,5 min., kas buvo A.Vezenkovo atveju.

Stebint rungtynes susidarė įspūdis, kad G.Bartzokas kai kuriuos žaidėjus ant parketo leido vien tam, kad reikia tai padaryti – L.Vildozos atveju tai buvo gana akivaizdu. Apskritai argentinietis bėgo nuo vilko, bet pataikė ant meškos, kai Atėnų „Panathinaikos“ paliko dėl labai riboto vaidmens, bet OLY jam gali būti dar blogesnė situacija, kai pasveiks K.Evansas.

Akivaizdu, kad A.Vezenkovas grįžo iš Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir gavo 4 mln. eurų vertės metinį atlyginimą tam, kad vėl būtų ekipos vedlys bei demonstruotų kažką panašaus, ką darė savo MVP sezone, kai „Olympiacos“ tik po Sergio Llullo metimo krito finale Kaune. Taip A.Petersas, praėjusiame sezone rungtyniavęs puikiai, vėl atsidūrė ant suolo ir ant parketo žengia tik tam, kad leistų 10 minučių atsikvėpti bulgarui. 13 minučių vidurkis minėtame sezone su A.Vezenkovu, tuomet svarbus vaidmuo ir 26 minutės praėjusiame bei dabar teks grįžti prie buvusių skaičių – iki 15-os. A.Peterso vaidmuo OLY atrodo kaip amerikietiški kalneliai ir tai matėsi jau dvikovoje su „Fenerbahče“, kai ant parketo žengęs amerikietis bandė daryti dalykus, kurių šiaip nedaro, nes nori nuveikti kaip įmanoma daugiau per ribotą laiką.

REKLAMA

Tas pats kapitonas Kostas Papanikolaou praėjusiame sezone 33 iš 38 susitikimų pradėjo startiniame penketuke, bet pirmajame ture liko ant suolo, užleisdamas vietą aikštelėje E.Fournier. Graikas per 14,5 min. atliko vos vieną metimą. Tuo tarpu Prancūzas kol kas atrodo blankiai tiek oficialiose rungtynėse, tiek pasirengimo cikle. Stambule jis per 22 minutes įmetė 5 taškus, surinko 4 pražangas ir liko su 0 naudingumo balų.

Labai įdomiai atrodė OLY ir „Fenerbahče“ rungtynių svarbiausios minutės, kai svečiams žūtbūt reikėjo taškų ir žmogaus, kuris patrauktų ekipą paskui save, bet vietoje perimetro talentų kaip E.Fournier ar T.Dorsey tai darė Shaquielle‘as McKissicas, kuris vasarą apskritai buvo tarp kandidatų palikti ekipą. Tas pats Thomasas Walkupas buvo priverstas mesti floaterius įsiveržęs į baudos aikštelę, nors tikrai ne tai yra jo stiprybė.

Atviras klausimas, ar A.Vezenkovas gali pakartoti tai, ką padarė prieš išvykdamas į NBA. Vargu, ar vienas sezonas ant suolo turėtų pakeisti kardinaliai šio žaidėjo sugebėjimus, bet 17,6 taško ir 21,5 naudingumo balo vidurkį fiksavęs puolėjas sugrįžo į „Olympiacos“ ekipą, kuri atrodo daug pajėgesnė nei buvo ta, kuri pasiekė Eurolygos finalą. Tuomet iš taškus galinčių rinkti žaidėjų buvo vos keli ryškesni žaidėjai, o dviženklį taškų skaičių turėjo tik bulgaras ir po 11 rinkdavęs Kostas Sloukas. Toliau su 9 taškais žengė Sh.Mckissicas, 8,7 – K.Papanikolaou, 7,3 – Th.Walkupas. Akivaizdu, kad tada A.Vezenkovas buvo pagrindinis pasirinkimas puolime, kai gaudavo kamuolį ir net nemušdamas jo į parketą rinkdavo taškus. Dabar sudėtyje OLY turi nemažai žaidėjų, kurie norės turėti kamuolį ir ne tik jį perduoti į šio puolėjo rankas, bet ir patys atakuoti krepšį. Akivaizdu, kad A.Vezenkovas yra žaidimo be kamuolio genijus ir fiksuos solidžią statistiką, bet jeigu būtų arti MVP sezono skaičių, tai galima būtų vadinti tikra staigmena būtent dėl komandos draugų pajėgumo.

REKLAMA

Su turima sudėtimi „Olympiacos“ yra labai pavojinga komanda, kur skirtingą dieną gali varžovams pridaryti problemų vis kitas žaidėjas, ypatingai, kai ir toliau reikia telkti labai daug dėmesio į gynybą prieš A.Vezenkovą. Baisu net pagalvoti, kokį potencialą turi OLY su visais sveikais žaidėjais ir K.Evansu, jeigu šis išliks bent jau panašus į tą, kokį jį matėme „Žalgiryje“.

Šiuo metu „Olympiacos“ komanda yra dar ieškojimų kelyje – naujokams reikia įsisavinti G.Bartzoko gynybos schemas, reikia išsigryninti visiems savo vaidmenis komandoje, o pačiam treneriui – susidėlioti savo rotacijas. Taip pat ir sulaukti dviejų grįžusių bokštų. Jeigu OLY galima kąsti į kulną žaidžiant Pirėjuje, tai dabar yra būtent tas metas, nes vėliau tai padaryti bus gerokai sudėtingiau.

„Ilgoji pertrauka“: kokia rinktinė galėtų būti kitą vasarą, kokie centrai tiktų „Žalgiriui“, kokią pridėtinę vertę sukuria Krapikas, kiek uždirba geriausi NKL žaidėjai, kaip vyksta krepšininkų išpirkimas iš klubų ir kaip tokį solidų kontraktą gavo Smailagičius


Gairės: Žalgiris, olympiacos
48 komentarai
Naujausi komentarai (48)
Geriausiai ivertinti (48)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
ILGOJI PERTRAUKA