Pasibaigęs. 06-25 19:00
Draugiškos
Slovėnija
70
Lietuva
68
Rytoj, 03:30
OŽ atranka
Meksika
0
Lietuva
0
07-04, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

Oficialu: „Wolves“ treniruos specialistas iš Italijos (113)

liepos 1 d., 11:57
A.Magro stoja prie sostinės klubo vairo (Klubo nuotr.)
A.Magro stoja prie sostinės klubo vairo (Klubo nuotr.)
Šaltinis: Wolves

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ turi naują komandos vairininką. Juo tapo krepšinio specialistas iš Italijos Alessandro Magro. Su 41 metų treneriu pasirašyta vienerių metų sutartis su galimybe ją pratęsti dar metams.

Pastaruosius tris sezonus A.Magro vadovavo Brešos „Germani Basket“ komandai, su kuria 2023 m. laimėjo pirmąjį klubo istorijoje trofėjų – Italijos taurę.

Prieš tai, 2021–2022 m. sezone, jis buvo pripažintas geriausiu Italijos pirmenybių treneriu.

Pasibaigusiame sezone jo vadovaujama komanda užėmė trečią vietą, į priekį praleisdama tik Italijos klubinio krepšinio grandus Bolonijos „Virtus“ ir Milano „EA7 Emporio Armani“.

„Norėjome, kad vyriausiuoju komandos treneriu taptų ambicingas, charizmatiškas, vis dar augantis, bet jau turintis solidų žinių ir patirties bagažą specialistas. Treneris atitinka visas šias savybes, – sakė „Wolves Twinsbet“ sporto direktorius Donatas Zavackas. – Jis yra gana jaunas treneris, mokėsi iš tokių aukščiausio lygio specialistų kaip Luca Banchi, dirbo tiek su jaunimo, tiek su vyrų komandomis, turi Europos turnyrų patirties. Sveikiname trenerį prisijungus ir nedelsdami pradėsime būsimo sezono sudėties komplektacijos darbus.“

REKLAMA

Vos 22-ejų nusprendęs pasirinkti trenerio kelią A.Magro savo karjerą pradėjo gimtojoje šalyje ir dirbo asistentu Livorno „Basket“, Kalabrijos Redžo „Viola“ ir Sienos „Mens Sana“ klubuose.

Pirmą sykį vyr. trenerio duonos jis paragavo 2014 m. ir porą sezono vadovavo Omegnos „Fulgor“ komandai antroje Italijos lygoje.

Vėliau sekė trejų metų laikotarpis Brešos klube dirbant asistentu. Jo metu, A.Magro padedama komanda pirmą kartą komandos istorijoje iškovojo kelialapį į aukščiausią Italijos lygą.

Sulaukęs kvietimo, italas 2019–2020 m. sezone prisijungė prie tautiečio L.Banchi treniruojamo Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, kurio marškinėlius tą sezoną vilkėjo du lietuviai – Mindaugas Kuzminskas bei Mantas Kalnietis.

Kitą sezoną A.Magro stojo prie Dambrova Gurničos MKS komandos vairo, o po metų Lenkijoje vėl grįžo į Brešą ir priėmė pasiūlymą tapti vyriausiuoju klubo treneriu.

Jo vadovaujama „Germani Basket“ komanda debiutavo ir Europos taurėje. Savo grupėje užėmęs septintą vietą (8/10) Italijos klubas aštuntfinalyje nusileido to sezono turnyro vicečempionei Ankaros „Turk Telekom“.

Dirbdamas Brešos komandoje jis dvi vasaras vadovavo Italijos dvidešimtmečių vaikinų rinktinei, su kuria dusyk užėmė 9 vietas Europos čempionatuose. 2022 m. rinktinei atstovavo ir Lietuvos krepšinio mėgėjams pažįstamas Abramo Canka, vieną sezoną praleidęs Kėdainiuose.

Apie A.Magro trenerių štabo sudėtį bus paskelbta artimiausiu metu.

„Ilgoji pertrauka“: ant „Žalgirio“ slenksčio esantys gynėjai, gandai apie Kotsarą, Veličkos ir Tubelio likimas, Rubštavičiaus bei „Lietkabelio“ sąjunga ir Čempionų lygos burtai


Gairės: alessandro magro
113 komentarai
Naujausi komentarai (113)
Geriausiai ivertinti (113)
PRO komentarai (3)
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Penktas kėlinys