Pasibaigęs. 06-25 19:00
Draugiškos
Slovėnija
70
Lietuva
68
Rytoj, 03:30
OŽ atranka
Meksika
0
Lietuva
0
07-04, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

Eurolygos laisvieji agentai: gynėjai (32) atnaujintas sąrašas

Birželio 30 d., 10:59
Ar K.Evansas kelsis į OLY?
Ar K.Evansas kelsis į OLY?
Šaltinis: Krepsinis.net

Eurolygos klubai aktyviai dirba vasaros turguje ir jau galima sakyti, kad praūžė pirmoji perėjimų banga, bet dar rinkoje yra nemažai dėmesio vertų gynėjų.

Portalas Krepsinis.net išskiria laisvuosius agentus, kurių sutartys jau baigėsi. Šįkart žvelgiame į gynėjų grandį, kur yra 24 krepšininkų pavardės. Pažymime, kad neįtraukėme tų žaidėjų, kurie buvo epizodiniai arba jauni vietiniai krepšininkai.

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas (17,3 tšk., 18,3 naud. bal.) tikrai šiuo metu turėtų kontraktą, jeigu ne patirta sunki trauma. Graikai jau skelbė, kad jis turi susitarimą su Pirėjo „Olympiacos“, bet kol kas jokių oficialių žinių nėra ir daugiau kalbama apie keičiamas sąlygas. „Žalgiris“ irgi dar nepatvirtino K.Evanso išvykimo.

Kitas žalgirietis – Edmondas Sumneris (6,9 tšk., 4,3 naud. bal.) debiutavo Eurolygoje ir lieka atviras klausimas, ar vasarą persikels rungtyniauti į Europos ekipą, o galbūt grįš bandyti laimę už Atlanto.

REKLAMA

Monako „AS Monaco“ dar galvoja, ką daryti su Jordanu Loydu (10,4 tšk., 8,8 naud. bal.) ir Elie Okobo (11 tšk., 10,2 naud. bal. Buvo pasirodę pranešimų, kad J.Loydas domina Bolonijos komandą. Taip pat laisvas yra ir Kemba Walkeris, kuris per sezoną nieko neparodė.

Belgrado „Partizan“ trijulė P.J.Dozieris (9,2 tšk., 9,9 naud. bal.), Jamesas Nunnally (12,3 tšk., 13 naud. bal.) ir Jaleenas Smithas (6,7 tšk., 6,6 naud. bal.) irgi ieškosi naujos darbovietės. Pastarasis atvyko sezono metu iš Bolonijos „Virtus“ ir aiškaus vaidmens neišsikovojo, tuo tarpu J.Nunnally yra labai mėgstamas Željko Obradovičiaus žaidėjas. P.J.Dozieris turėjo neblogų atkarpų ir matomas potencialas, kad antrajame savo sezone Eurolygoje jis gali padaryti pažangą.

De Colo De Colo

REKLAMA

Vilerbano ASVEL tandemas Parisas Lee (11,5 tšk., 13,7 naud. bal.) ir Nando De Colo (12,2 tšk., 13,7 naud. bal.) irgi tampa laisvaisiais agentais. Abiejų žaidėjų situacija skirtinga, nes P.Lee turbūt medžios pelningesnį kontraktą, o štai prancūzas apskritai gali baigti karjerą po Paryžiaus olimpiados.

Milano „EA7 Emporio“ du gynėjai lieka laisvaisiais agentais – Billy Baronas (2,3 tšk., 3,7 naud. bal.) ir Shabazzas Napieras (10,9 tšk., 11,4 naud. bal.) Sh.Napieras sezono viduryje grįžo į madų sostinę ir paliko dvejopą įspūdį. B.Baronas visą sezoną kankinamas traumų ir snaiperis Eurolygoje sužaidė vos tris mačus. Ieškant darbo vasarą visos komandos labai atidžiai tikrins, kokia yra šio snaiperio sveikatos būklė.

Madrido „Real“ tandemas Sergio Llullas, Fabienas Causeur yra laisvieji agentai. S.Llullas greičiausiai, kad liks klube, o prancūzas paliks ekipą ir irgi yra šansas, kad kabins sportbačius ant vinies.

Stambulo „Fenerbahče“ į rinką paleido Yamą Madarą, kuris yra Miuncheno „Bayern“ ir Tel Avivo „Maccabi“ akiratyje. Tuo tarpu Barselonos „Barcelona“ sprendžia, ką daryti su Ricky Rubio, kuris viliojamas grįžti į Badalonos „Joventut“ gretas.

REKLAMA

Tel Avivo „Maccabi“ epizodiškai pasirodęs Joe Thomassonas irgi ieško naujos darbovietės. Vitorijos „Baskonia“ palikęs Jordanas Theodore‘as šiuo metu yra laisvasis agentas.

Stambulo „Anadolu Efes“ turi „pliusą“ Rodrigue‘o Beaubois (10,1 tšk., 9,6 naud. bal.) sutartyje, kuris kitų metų vasarį minės jau 37-ąjį gimtadienį. Būtų logiška, jeigu prancūzas liktų komandoje, kur labai gerai atlieka „šešto žaidėjo“ funkciją ir pavaduoja Shane‘ą Larkiną. Tuo tarpu epizodiškai žaidęs Justusas Hollatzas vargu, ar sulauks pasiūlymo likti klube.

Rinkoje taip pat bus ir keturi į taškų rinkimą orientuoti žaidėjai: Valensijos „Valencia“ mažylis Jaredas Harperis (8,5 tšk., 6,5 naud. bal.), šioje komandoje nesužibėjęs Kevinas Pangosas, Berlyno ALBA snaiperis Mattas Thomasas (10,1 tšk., 8 naud. bal.) ir Miuncheno „Bayern“ siautulys Carsenas Edwardsas (11,5 tšk., 8,1 naud. bal.).

C.Edwardsui labai stinga stabilumo ir jis gali viename mače surinkti 20 taškų, o kitose rungtynėse – visiškai žaisti „į minusą“. M.Thomasas būtų geras papildymas stipriai komandai, kuriai reikėtų nuo suolo kylančio snaiperio ir jam sukurti kelis derinius, kad jis galėtų atakuoti iš toli, ką daro labai gerai – 43,2 proc. šiame sezone. J.Harperis didelio įspūdžio nepaliko, bet yra mažas ir aštrus įžaidėjas, kurį šiame sezone persekiojo traumos ir nekrito tritaškiai (25,3 proc.).

„Ilgoji pertrauka“: ant „Žalgirio“ slenksčio esantys gynėjai, gandai apie Kotsarą, Veličkos ir Tubelio likimas, Rubštavičiaus bei „Lietkabelio“ sąjunga ir Čempionų lygos burtai


32 komentarai
Naujausi komentarai (32)
Geriausiai ivertinti (32)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
TVARKARAŠTIS