Pasibaigęs. 06-23 19:30
Draugiškos
Lietuva
92
Slovėnija
86
Pasibaigęs. 06-25 19:00
Draugiškos
Slovėnija
70
Lietuva
68
07-03, 03:30
OŽ atranka
Meksika
0
Lietuva
0
07-04, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

Laisvieji agentai lietuviai: gynėjai (86)

Birželio 22 d., 10:22
M.Jogėla grįžta į LKL? (Scanpix nuotr.)
M.Jogėla grįžta į LKL? (Scanpix nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Prasidėjęs krepšinio tarpsezonis reiškia, kad rinkoje yra visas būrys laisvųjų agentų iš Lietuvos. Krepsinis.net supažindins su mūsiškiais, kurie šiuo metu neturi klubo kitam sezonui. Pradedame nuo gynėjų grandies žaidėjų, kurie pastarajame sezone rungtyniavo užsienyje arba Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“).

Praėjusio sezono LKL metų proveržio prizą gavęs 25 metų 201 cm ūgio Matas Jogėla pirmą kartą ragavo legionieriaus duonos ir buvo pasirašęs vienerių metų sutartį su Lugo ekipa (Ispanijos pirmenybės: 20 min., 7,3 tšk., 3,9 atk. kam., 1,3 rez. perd., 7,1 naud. bal. FIBA Čempionų lyga: 23 min., 9 tšk., 2,4 atk. kam., 2,2 rez. perd., 6,3 naud. bal.)

Čempionų lygoje parungtyniavęs lietuvis turbūt nesitikėjo, kad jo ekipa kovos dėl išlikimo lygoje. „Breogan“ sugebėjo išlikti ir liko pirma virš brūkšnio, tad kracho išvengė. Pačiam M.Jogėlai sezonas buvo gana vidutiniškas – prastas pataikymas iš toli (25,9 proc. – 28/108) labai kišo koją turėti solidesnę statistiką. Atrodė, kad praėjusiame sezone 36 proc. tritaškius metęs mūsiškis tapo stabilesniu metiku, bet Ispanijoje vėl grįžo senos problemos. Trečias sezono mačas (21 tšk., 6 atk. kam., 32 naud. bal.) liko geriausiu pasirodymu. 15min žurnalistas Rokas Pakėnas skelbė, kad M.Jogėla yra arti susitarimo su Vilniaus „Wolves“. Krepsinis.net šaltiniai teigia, kad M.Jogėla dar svarsto pasiūlymą tiek iš sostinės klubo, tiek turimus variantus užsienyje.

REKLAMA

Mantas Rubštavičius (Australijos lyga: 20 min., 9,4 tšk., 2,1 atk. kam., 1,2 rez. perd.) yra vienas įdomiausių žaidėjų laisvųjų agentų rinkoje. Krepsinis.net „LKL Vasaros turguje“ jis jau priskirtas kaip dominantis Panevėžio klubą. Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje dalyvausiantis gynėjas gali tikėtis šaukimo nebent antrojo rato pabaigoje. Net ir taip nutikus mažai šansų, kad jis gaus šansą NBA klube. Galbūt 22 metų 198 cm ūgio lietuvis bandys tobulėti G lygoje. Kaip bebūtų, pasiūlymų Lietuvoje ir Europoje jam neturėtų stigti, tad įdomu, kur pasuks šio žaidėjo kelias.

Valinskas Valinskas

Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ palikęs 28 metų 191 cm ūgio Paulius Valinskas (LKL: 21 min., 10,4 tšk., 1,7 atk. kam., 3,4 rez. perd., 9,9 naud. bal.) greičiausiai vėl dairysis į užsienio rinkas. Mįslingas išvykimas iš Aukštaitijos, kai komanda stipriai buksavo. P.Valinskas gali pasiūlyti komandoms platų puolimo arsenalą.

REKLAMA

Įdomus variantas rinkoje yra Kauno „Žalgiryje“ vos kelias rungtynes sužaidęs 26 metų 195 cm ūgio Karolis Lukošiūnas. Dėl nugaros traumos sugrįžimas į LKL vicečempionų gretas nebuvo sėkmingas ir apskritai per visą sezoną snaiperis ant parketo pasirodė 8 mačuose. Akivaizdu, kad K.Lukošiūnui reikia žaisti ir tam vasarą būtina susirasti tinkamą ekipą.

Parako dar turi ir pusę sezono nežaidęs Adas Juškevičius, kuris Vilniaus „Wolves Twinsbet“ sprendimu buvo nušalintas nuo komandos. 35-erių 194 cm ūgio snaiperis (LKL: 14 min., 5,4 tšk., 1,9 rez. perd., 3,9 naud. bal.) LKL ekipoms būtų tikrai puikus pasirinkimas kaip žaidėjas, kuris gali traukti ekipą paskui save rinkdamas taškus. Klausimas, kiek LKL klubų galėtų patenkinti jo finansinius norus, bet būtų smagu pamatyti A.Juškevičių toliau žaidžiant LKL.

Solidžiai prabėgusiame sezone sužaidė Eimantas Stankevičius (22 min., 10,2 tšk., 2,7 atk. kam., 9,1 naud. bal.), kai prie „Šiaulių“ vairo stojo Žydrūnas Urbonas. Kiek daugiau nei 4 sezonus Šiauliuose praleidęs gynėjas viliojamas likti Saulės mieste, bet nebūtų didelė nuostaba, kad jis pabandytų dar kartą legionieriaus duonos, ką trejus metus jau yra daręs Vokietijoje.

REKLAMA

Patirties ir tritaškių gali duoti ir dukart Eurolygos čempionas Martynas Gecevičius (LKL: 22 min., 8,9 tšk., 2 atk. kam., 2,4 rez. perd., 9,8 naud. bal.). 36-erių 193 cm ūgio gynėjas nutarė tęsti karjerą ir tikrai turėtų sulaukti pasiūlymų iš LKL ekipų. Mažeikių „M Basket“ klubui būtų logiškas žingsnis pasilikti šį patyrusį žaidėją, bet negalima atmesti galimybės, kad jis persikels rungtyniauti į kitą Lietuvos klubą.

Šeškus Šeškus

Keturi sezonai Jonavoje Edvinui Šeškui (LKL: 29 min., 9,1 tšk., 3,2 atk. kam., 4 rez. perd., 9,4 naud. bal.) gali būti pakankamas laiko tarpas tam, kad ieškotų naujos komandos. 29-erių 196 cm ūgio prieniškis sulaukė pasiūlymo iš „Šiaulių“ klubo, bet kol kas jokių parašų nėra. Galbūt E.Šeškus vėl kels sparnus į užsienį? Kelias vasaras iš eilės jo prioritetas buvo Italijos aukščiausia lyga.

REKLAMA

Labai įdomus variantas rinkoje yra Marius Valinskas (LKL: 17 min., 7,8 tšk., 1,3 atk. kam., 2,5 rez. perd., 7,8 naud. bal.). 25 metų 187 cm ūgio įžaidėjas Utenos „UniClub Casino Juventus“ gretose buvo užsieniečių šešėlyje, bet šis gynėjas tikrai gali rungtyniauti geriau nei parodė pastarasis sezonas. Galbūt M.Valinskui laikas išbandyti save pirmą kartą užsienyje, kur komanda būtų ir silpnesnė, bet jis būtų pagrindinis atakų organizatorius. Belgijos–Nyderlandų lygoje ne vienas lietuvis taip paklojo sau pamatus šuoliui į viršų.

31 metų 187 cm ūgio Vytenis Čižauskas pastaruoju metu žaidžia užsienyje, bet prabėgusiame sezone jo vaidmuo Rumunijos komandoje Konstancos „Athletic Neptun“ jau buvo sumažėjęs – 18 minučių, 8,1 taško (24,3 proc. tritaškių), 3,1 atkovoto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir 9,9 naudingumo balo. Įžaidėjas svetur uždirba tiek, kiek jam galėtų pasiūlyti reta LKL komanda, todėl didelė tikimybė, jog ir toliau tęs legionieriaus karjerą.

Įdomus variantas LKL klubams rotacijos gynėjui galėtų būti Lukas Aukštikalnis, kuris pastarajame sezone žibėjo Italijos trečios lygos Imolos „Andrea Costa“ gretose: 31 min., 17,9 taško (46,3 proc. tritaškių), 4,9 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 17,4 naudingumo balo. Snaiperio savybėmis pasižymintis panevėžietis jau pažįstamas LKL komandoms nuo tada, kai gynė gimtojo miesto garbę.

REKLAMA

Dar vieno šanso LKL tikrai vertas Aurimas Urbonas, kuris po trumpo etapo pastarajame sezone Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) išvyko į Islandiją ir ten žibėjo – 11,2 taško (41,2 proc. tritaškių), 8,3 atkovoto kamuolio, 6,2 rezultatyvaus perdavimo ir 18,8 naudingumo balo per 34 minutes. Gynyboje prieš trijų pozicijų žaidėjus galintis rungtyniauti 31 metų 198 cm ūgio lietuvis tikrai galėtų būti rotacijos žaidėjas LKL komandose.

Tarp paminėjimų vertų gynėjų rinkoje yra Justas Tamulis, tapęs Islandijos čempionu, antroje Prancūzijos lygoje žaidęs Mantvydas Staniulis, Nyderlandų klube rungtyniavęs Justinas Ramanauskas, Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ garbę gynęs Adomas Sidarevičius, Utenoje didelio vaidmens nevaidinęs Jonas Zakas ir per pastaruosius du sezonus dėl traumų beveik nežaidęs Dominykas Stenionis.

Daug daugiau pasirinkimų rinkoje yra puolėjų ir vidurio puolėjų. Apie juos – kituose Krepsinis.net straipsniuose.  


86 komentarai
Naujausi komentarai (86)
Geriausiai ivertinti (86)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti
Olimpinės žaidynės