Pasibaigęs. 06-25 19:00
Draugiškos
Slovėnija
70
Lietuva
68
Rytoj, 03:30
OŽ atranka
Meksika
0
Lietuva
0
07-04, 00:30
OŽ atranka
Lietuva
0
Dramblio Kaulo Krantas
0

Oficialu: „Neptūną“ papildė solidžiai Čempionų lygoje rungtyniavęs įžaidėjas (23)

liepos 1 d., 12:55
D.Buie keliasi į Klaipėdą (FIBA nuotr.)
D.Buie keliasi į Klaipėdą (FIBA nuotr.)
Edgaras Pulkovskis

Klaipėdos „Neptūno“ komanda pagrindinio atakų organizatoriaus vietą patikėjo amerikiečiui.

Portalas Krepsinis.net dar sekmadienį skelbė, kad uostamiesčio klubas veda intensyvias derybas su 27 metų 182 cm ūgio Desure‘u Buie. Pirmadienį buvo oficialiai patvirtinta apie vienerių metų sutarties pasirašymą.

„Džiaugiamės, jog pavyko susitarti su Desure’u, nes būtent tokio krepšininko ieškojome įžaidėjo pozicijai, kuris būtų žaidęs aukštame lygyje praėjusiame sezone ir įrodęs, kad gali sėkmingai rungtyniauti ir diriguoti komandai. Be to, jis puikiai kuria žaidimą ne tik sau, bet ir komandos draugams. Neabejojame, kad šis žaidėjas bus vienas komandos vedlių“, – naujuoju komandos įžaidėju džiaugėsi klubo direktorius Martynas Mažeika.

Krepsinis.net penktadienį rašė, kad „Neptūnas“ kviečia ir Zane‘ą Watermaną, kuris praėjusiame sezone gynė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ garbę. Amerikiečio geidžia ir Baku „Sabah“ treniruojantis Rimas Kurtinaitis.

REKLAMA

D.Buie 2020–2021 m. sezone žaidė G lygoje, Europoje karjerą pradėjo Slovakijoje, tada 2022–2023 m. praleido Turkijos antroje lygoje, o praėjusiame sezone buvo Liudvigsburgo „MHP Riesen“ nariu.

FIBA Čempionų lygoje D.Buie per 27 minutes įmesdavo 10,7 taško (35 proc. tritaškių), atkovodavo 2,5 kamuolio, atlikdavo 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 9 naudingumo balus.

Vokietijos lygoje įžaidėjo statistika siekė 13,5 taško, 2,8 atkovoto kamuolio, 5 rezultatyvius perdavimus ir 13,6 naudingumo balo per 28 minutes.

„Ilgoji pertrauka“: ant „Žalgirio“ slenksčio esantys gynėjai, gandai apie Kotsarą, Veličkos ir Tubelio likimas, Rubštavičiaus bei „Lietkabelio“ sąjunga ir Čempionų lygos burtai


Gairės: desure buie
23 komentarai
Naujausi komentarai (23)
Geriausiai ivertinti (23)
PRO komentarai
i
Noriu gauti pranešimus apie atsakymus į mano komentarą Komentuoti gali tik registruoti portalo vartotojai.
Norėdami komentuoti prisijunkite.
Prisijungti
Komentuoti
Daugiau komentarų
Atsakyti